Hrvati nude strateško partnerstvo posrnuloj nacionalnoj kompaniji - Volim Podgoricu

Hrvati nude strateško partnerstvo posrnuloj nacionalnoj kompaniji

U dvodnevnu posjetu Montenegro Airlinesu danas dolazi delegacija iz Kroacija Airlinesa, koju predvodi izvršni direktor Krešimir Kučko. Tema razgovoraje strateško partnerstvo i mogući ulazak hrvatske kompanije u vlasničku strukturu crnogorskog avio prevoznika, saznaje Pobjeda.

Delegacija Kroacija Airlinesa susrešće se i sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja. Razgovaraće se o ugovoru o zajedničkim letovima dvije kompanije, kao i o otvaranju avio linije Podgorica-Zagreb. Obje aktivnosti bi trebalo da budu realizovane u maju, odnosno junu ove godine. Montenegro erlajnz je i pri kraju pregovora o zajedničkim letovima sa Etihad ervejzom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlada je prošle godine tražila od Montenegro erlajnza da bolje poveže crnogorske sa aerodromima zemalja regiona, tim prije što trenutno nema linija prema Hrvatskoj, Makedoniji, BiH i Kosovu.

Kroacija Airlines je 2013. poslovala pozitivno, prvi put nakon 2007. godine. Taj se trend nastavio i prošle godine, kad su ostvarili profit od 916 hiljada eura.

 

(Izvor: Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com