Home / NOVOSTI / Ekonomija / Veselin Pejović hoće da kupi i Boksite

Veselin Pejović hoće da kupi i Boksite

Nikšićka kompanija Uniprom, čiji je vlasnik Veselin Pejović, zainteresovana je za kupovinu imovine Rudnika boksita, saznaje Dan.

Imovina Boksita se na oglasu za prodaju nudi za 8,55 miliona eura, a Pejović, koji skoro godinu dana upravlja Kombinatom aluminijuma, kupovinom Boksita bi obezbijedio neophodnu sirovinu, s obzirom da planira iroširenje proizvodnje u podgoričkoj fabrici.

Pejović juče nije odgovarao na pozive Dana, dok su nam iz njegove kompanije kazali da će pozvati kada stupe u kontakt sa njim. To se, međutim, tokom jučerašnjeg dana nije desilo.

Iz Privrednog suda su za Dan nezvanično kazali da na oglas za prodaju imovine još nije stigla nijedpa ponuda. Vlasnik Neksana Miodrag Davidović juče je ponovio da se njegova kompanija neće prijaviti na oglas za kupovinu imovine Boksita iz stečaja.

Uniprom upravlja KAP-om po osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, dok je za imovinu fabrike od 28 miliona, do sada platio 14 miliona. Kada isplati ostatak novca, tek onda će postati vlasnik imovine.

KAP i Boksiti su do prije desetak godina bila dva povezna sistema, a iz Rudnika je u Podgoricu odlazilo 80 odsto boksita. Sve se promijenilo, kada je ruski CEAK, tada vlasnik oba preduzeća, ugasio Glinicu, a svi potezi nakon toga vodili su ka uvođenju stečaja u oba preduzeća.

Drugi NIkšićanin, Miodrag Daka Davidović, čija je firma Neksan upravljala Boksitima, juče je saopštio da se neće javiti na tender. Naime, on rekao da je poslao ponudu za preuzimanje, na koju mi nije odgovoreno, da bi odmah nakon toga bio raspisan oglas za prodaju imovine. 

( foto dan.co.me)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com