Mihailo: Ne vjerujte srpskim popovima, oni se mole za nestanak Crne Gore - Volim Podgoricu

Mihailo: Ne vjerujte srpskim popovima, oni se mole za nestanak Crne Gore

Crnogorci, ne vjerujte srpskim popovima da se u hramovima Crnogorske pravoslavne crkve mole Bogu, mole se da nestane država Crne Gore i naša crkva, naveo je mitropolit CPC Mihailo u vaskršnjoj poslanici.

On je poželio svim građanima Crne Gore, ali i Crnogorcima u dijaspori da Vaskrs donese sreću, radost i “vaskrsenje države Crne Gore i CPC“.

Mihailo je poručio građanima da ne prihvataju da sveštenici Sprske pravoslavne crkve SPC u Crnoj Gori služe u hramovima CPC-a, “a vjernici CPC mole se na livadama kao nekad u vrijeme Hrista“.

“Odbacite ropstvo stvarima i sveopštu jagmu za materijalnim jer je duh pretežniji, ali i konstrukcije o nacionalnoj pravoslavnoj crkvi suprotstavljene sveopštoj istoriji hrišćanstva. Vaskrsnite duhom crnogorskim kako nikada više ne bi robovali tuđoj jednonacionalnoj neistini umjesto svoje, i sveopšte i svete istine. Budite to što jeste, a ne ono što nijeste. Vaskrsnite duhom svojim do onoga što se zove slobodni čovjek“, stoji u poslanici mitropolita Mihaila.

Mihailo je poželio da svetinje i crkveno blago CPC-a ne bude bogatstvo druge crkve i zemlje.

“Neka kroz hrišćansku radost sveopšteg vaskrsenja vaskrsne vaša samosvijest o sebi, svojem hrišćanskom i crnogorskom nacionalnom biću i duhu. Neka vam tuđe ne bude milije od svojeg. 

Da amaneti vaših predaka ostanu i vaši “kako vas ne bi skuplje koštalo rušenje svetinja koje su ostavili” preci nego njihovo popravljanje od devastacija koje su nad njima počinili rušitelji i devastatori. Obnovite svijest da se u našoj zemlji ne mogu graditi svetinje ili bilo što bez dozvola, a pogotovo da se to radi zloupotrebom u ime Hristovo“, navodi se u poslanici. 

Mihailo je poručio građanima da vaskrsnu duhom da ne bi umrli svojim i nacionalnim tijelom. 

“Vaskrsnite duhom kako vam više ne bi na umu bile kao prve misli o najvećoj popularnosti i duhovnom prestižu onog koji vas negira, omalovažava, denacionalizuje, urušava i vaše svetinje i odnosi vaše blago iz hramova i svete crnogorske zemlje, koje su vam preci zavještali, a potomci je iščekuju kao svoje sveto dobro. Duhovnim vaskrsenjem otklonite od sebe svoju nacionalnu i ljudsku smrt koju vam donose kao danajski dar oni koji vas potiru čineći to pod vašim crnogorskim nacionalnim imenom“, ističe se u psoalnici. 

Mihailo je rekao da ljudi treba da se oslobode okova mitova, iluzija i obmana, praznovjerja, sujevjerja i bezvjerja kojim su vaši vjekovi i vječnost pretvoreni u ništa. 

“Vaskrsnite duhom da u njemu više ne nađe mjesto pseudosvijest kako su rušitelji i devastatori svega crnogorskoga, hrišćanskog i ljudskog izvan i iznad zakona jer imaju, a u stvari nemaju, posebnu pravnu sposobnost. Odbacite vaskrsenjem svojim da su takvi i jedino oni registrovani kod Boga. Nebo i zemlja takve ne prihvataju i neće. Potvrdite i Vi to vaskrsenjem svojim“, poručio je mitropolit CPC.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com