Nova i SNP u kreditima do guše - Volim Podgoricu

Nova i SNP u kreditima do guše

U Godišnjim izvještajima o prihodima, imovini i rashodima političkih partija Nova srpska demokratija prijavila je da vraća kredit u iznosu od 540 hiljada eura, od čega je prošle godina vratila 70 hiljada eura, pa je posljednjeg dana prošle godine bila dužna 206 hiljada eura. 

Socijalistička narodna partija SNP prijavila je da vraća kredit u iznosu od 120 hiljada eura i da je posljednjeg dana prošle godine bila dužna 77 hiljada eura.

Pozitivna Crna Gora je prijavila da vraća kredit od 70 hiljada eura i da je na kraju prošle godine bila dužna 14 hiljada eura. 

Bošnjačka stranka je prijavila da je na kraju prošle godine bila dužna 32 hiljade eura, piše na portalu CDT.

Pokret za promjene PZP e naveo kredit od 80 hiljada eura, dok je Forca prijavila kredit od deset hiljada eura. Iz njihovih izvještaja se sa sigurnošću ne može utvrditi koliko su novca od ukupnog iznosa vratili. 

Ostale parlamentarne partije su u izvještajima navele da nijesu zadužene.

Partije su se ranije kreditno zaduživale kako bi finansirale izbornu kampanju, a onda je većina njih, kredit vraćala novcem koji dobijaju za redovan rad iz državnog budžeta.

Posljednjim izmjenama Zakona o finansiranju partija propisano je za šta su namijenjena sredstva za redovan rad, a za šta sredstva za izbornu kampanju. To bi moglo doprinijeti poboljšanju načina trošenja novca i kontrole partijskih finansija.

(Foto:youtube)

2 komentara

  1. I am curious to find out what blog system you happen to be working with? I’m experiencing some minor security issues with my latest website and I would like to find something more safeguarded. Do you have any recommendations?

  2. I was just seeking this information for a while. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this type of informative web sites in top of the list. Usually the top sites are full of garbage.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com