Sekretarijat za kulturu: Ne želimo da vrijeđamo ničija osjećanja - Volim Podgoricu

Sekretarijat za kulturu: Ne želimo da vrijeđamo ničija osjećanja

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, osvrćući se tvrdnje da je spomenik Mirku Petroviću Njegošu, po nalogu srpske vojske i policije, srušio Savo Fatić, nije imao namjeru da vrijeđa bilo čija osjećanja, poručili su iz ovog organa lokalne samouprave.

Na tekst Sekretarijata za kulturu i sport “Spomenik vojvodi Mirku okuplja nas oko vrhovnih crnogorskih principa“ objavljenog juče u kojem se navodi da je Savo Fatić učesnik rušenja spomenika 1918. godine, u ime porodice Fatić reagovao je Aleksa Fatić tražeći da Sekretarijat “demantuje, povuče ili ispravi saopštenje“.

“Sekretarijat za kulturu i sport pozvao se na knjigu dr Novaka Adžiča Borci za nezavisnu Crnu Goru 1918-1941 – Tom I, str.104 -106, povodom komentarisanja i pisanja u medijima (Dan, 04. april Feljton „Nema počasti za krvave ruke“, Buda Simonovića) gdje se navodi da su „Kuči srušili spomenik“. Sekretarijat za kulturu i sport nije imao namjeru da vrijeđa bilo čija osjećanja”, kazali su u Sekretarijatu.

1 komentar

  1. Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is actually annoying. A good website with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com