SKANDAL: Vojna ljekarka mijenjala iskaz o Mehiću!

Doktorka sa činom poručnika koja je kobne večeri, 13. marta, bila dežurna na Aerodromu Batajnica, dala je tokom istrage čak tri izjave, od kojih je poslednja u suprotnosti s ostalima!

Obaveza doktorke je da prije svake akcije pregleda sve članove posade i utvrdi da li su sposobni za let.

U prva dva iskaza doktorka je navela da je na dan tragedije zatekla svih pet članova ekipe na radnom mjestu, da bi kasnije navela da pilota Omera Mehića i Nebojšu Drajića ipak nije vidjela!

U prvom izvještaju od 14. marta doktorka kaže da je na dan tragedije “oko 19.10 razgovarala sa svih pet članova ekipe”, da su oni bili „na radnim mjestima, budni i dobrog raspoloženja” i da ih je 20 minuta kasnije pregledala i da su svi sposobni za dužnosti. Šest dana kasnije podnosi novi izveštaj u kojem ponavlja ove navode.

Međutim, objavljen je i razgovor Vojne komisije sa doktorkom od 25. marta. Ona njima tada priznaje da prilikom pregleda ipak nije vidjela pilote Mehića i Drajića! A kada je navodno pitala gdje su, rekli su joj da su “u blizini” i “da telefoniraju”. Na insistiranje članova komisije, doktorka je rekla da se Mehić i Drajić “nisu pojavili do kraja njene posjete”, iako ih je čekala.

Komisija je navela i da je kod pilota Omera Mehića i Nebojše Drajića pronađen alkohol u krvi, ali o tome komisija uopšte nije ni pitala doktorku. Mehićeva supruga i Drajićeva majka su u odvojenim izjavama medijima oštro odbacile navode o korišćenju alkohola.

(Izvor: Blic)

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close