U Baru potonula jahta ruskog biznismena vrijedna pola miliona! - Volim Podgoricu

U Baru potonula jahta ruskog biznismena vrijedna pola miliona!

Motorna jedrilica naziva “For a” dužine 15 metara sa dva jarbola u vlasništvu ruskog državljanina Konstantina Kovalenka potonula je juče oko osam sati na gatu 7 barske Marine.

Zakupac gata 7, firma Export Marina, odmah je obavijestila Lučku kapetaniju o potonuću, nakon čega je organizovano njeno izvlačenje u prisustvu osiguravajuće kuće.

Na poziciji potonuća nijesu uočeni tragovi zagađenja mora jer su rezervoari na jedrilici bili prazni, dok je plovilo osigurano od mogućeg pomicanja ili oštećivanja susjednih plovila.

Prema tvrdnji vlasnika firme Export Marina, zakupca gata 7, ruskog državljanina Viktora Andrišena, plovilo nema vanjskog oštećenja.

“Kvar je sigurno tehničke prirode same jedrilice, jer je plovilo bilo propisano osigurano na vezu i nema sumnje da postoji drugi uzrok”, kazao je Andrišen.

Prema njegovim riječima, plovilo je bilo na zimovniku od avgusta mjeseca, a nakon potonuća obaviješten je vlasnik koji dan kasnije stigao u Bar.

On je danas prisustvovao izvlačenju njegove “ljepotice” koja će, kako nam je kazao, i dalje biti gošća grada pod Rumijom.

“Nijesam izgubio povjerenje u firmu Export Marina jer znam da se moja “For a” nalazi u sigurnim rukama”, kazao je vlasnik potonule jahte koji nije otkrio svoj identitet, ali prema našim saznanjima radi se o ruskom biznismenu Konstatinu Kovalenku.

Potonula jedrilica, čija je vrijednost više od pola miliona eura, stara je svega tri godine. 

 

(Izvor: Dnevne novine)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com