Danu Petroviću odloženo plaćanje poreza od dva i po miliona eura - Volim Podgoricu

Danu Petroviću odloženo plaćanje poreza od dva i po miliona eura

Ministarstvo finansija je u prvom kvartalu ove godine donijelo 11 rješenja kojima je privatnim firmama i državnim preduzećima omogućilo da na rate izmire skoro pet miliona poreskog duga. 

Rješenja su donijeta na osnovu uredbe o uslovima za odlaganje i plaćanje poreskih i neporeskih potraživanja, piše Dan.

Ministar finansija Radoje Žugić omogućio je Cijevni komerc, čiji je vlasnik Danilo Dano Petrović, da poreski dug od 2,2 miliona eura plati u 12 rata. 

Petrović je u zahtjevu za plaćanje duga u ratama, u koji je Dan imao uvid, naveo da Cijevna izvodi radove na objektu u Budvi shodno ugovoru sa tamošnjom opštinom i da je pokrenut postupak regulisanja međusobnih obaveza između ugovorenih strana, io kojem će opština, čiji je predsjednik Lazar Rađenović (DPS) uplatiti dogovoreni novac Cijevni. Od 2,2 miliona duga, na PDV se odnosi 1,9 miliona, lična primanja zaposlenih 208,8 hiljada i porez na dobit 85 hiljada. Žugić je, kako se navodi u obrazloženju, prihvatio zahtjev zbog potraživanja prema opštini Budva.

Osim Cijevne, još jednoj firmi kojom gazduje Petrović Montenegro premijeru omogućeno je plaćanje duga u 12 rata, odnosno da 304 hiljade plati do marta naredne godine. Na PDV se odnosi 153,6 hiljada, a na porez na zarade 150,5 hiljada eura. 

Među 11 rješenja o odlaganju su i dva fudbalska kluba. FK Rudaru je do 31. jula odloženo plaćanje 54,7 hiljada eura poreza i doprinosa na plate, dok je FK Budućnost omogućeno da 976,7 hiljada eura izmiri u šest rata. Poslednju ratu FK Budućnost, čiji je gotovo stoprocentni vlasnik Glavni grad, treba da izmiri u septembru.

Ministarstvo finansija je u 2014. godini odložilo plaćanje skoro 30 miliona eura za 57 obveznika. Najveći dio duga se odnosio na poreze i doprinose. U 2013. godini doneseno je 149 rješenja i omogućeno da se 85,8 miliona eura duga plati na rate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com