Goran Hadžić pušten na slobodu - Volim Podgoricu

Goran Hadžić pušten na slobodu

Haški tribunal prihvatio je žalbu bivšeg predsjednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića i donio odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu.

Kako je saopšteno iz Tribunala, Hadžić treba da se vrati u Hag do kraja maja. 

On će, kako se navodi u odluci Žalbenog vijeća, biti prebačen na aerodrom u Amsterdamu čim to bude bilo moguće, gdje će ga sačekati predstavnik Vlade Srbije, na osnovu garancija ministarstva unutrašnjih poslova.

Haški sud je 16. marta odbio Hadžićev zahtjev za privremeno puštanje na slobodu iz humanitarnih razloga – radi liječenja u Srbiji pošto mu je dijagnostikovan rak tumora u finalnoj fazi. 

Hadžić, bivši predsjednik Republike Srpske Krajine, optužen je za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine. 

Uhapšen je u julu 2011. godine na Fruškoj gori i izručen Tribunalu, gdje se prilikom prvog pojavljivanja pred sudom izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. 

Suđenje mu je počelo 16. oktobra 2012. godine, a tužilaštvo je 9. aprila prošle godine završilo iznošenje dokaza. 

Izvođenje dokaza odbrane počelo je u julu. 

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je u decembru prošle godine da je zdravstveno stanje bivšeg lidera Srba u Hrvatskoj Gorana Hadžića veoma teško.

(RTCG, foto:Telegraf)

2 komentara

  1. What are you stating, man? I recognize everyones got their own opinion, but really? Listen, your website is cool. I like the hard work you put into it, specifically with the vids and the pics. But, come on. Theres gotta be a better way to say this, a way that doesnt make it seem like most people here is stupid!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com