Home / NOVOSTI / Region / IVANJICA: Pokrenuta klizišta, hitno potrebna sanacija

IVANJICA: Pokrenuta klizišta, hitno potrebna sanacija

Obilne padavine proteklih sedmica pokrenule su više desetina klizišta na području opštine Ivanjica, a najugroženija su domaćinstva u naselju Šljivići, gde je sredinom marta sedmočlana porodica Milosava Kolarevića bila prinuđena da se iseli zbog potkopanih temelja.

Prošlonedjeljna kiša znatno je pogoršala situaciju i dovela do pojave novih pukotina u zemljištu, pa postoji opasnost da se kuća sruši.

“Posljednja dva dana zemlja se ponovo pokrenula pa se pribojavamo da ćemo ostati bez krova nad glavom“, rekao je Kolarević.

Ugroženo je i domaćinstvo njegovog komšije, jer je došlo do pucanja potpornog zida.

“Kuća je počela da tone, sušara u dvorištu se nakrivila. Neophodna je hitna sanacija klizišta kako bi se izbjegla katastrofa”, jada se Kolarević.

Da nevolja bude veća, klizište ugrožava još nekoliko kuća koje se nalaze ispod Kolarevića, pa bi dalja erozija zemljišta mogla da dovede do katastrofe, kažu mještani Šljivića.

Oni se nadaju da će najavljeno proljepšanje vremena omogućiti saniranje ovog klizišta.

Direktor ivanjičke Direkcije za puteve i izgradnju Vanja Glavinić kazao je ranije da su prema izvještaju specijalizovane službe iz Valjeva na području opštine uočene još tri lokacije kojima prijeti pomjeranje zemlje.

“Stručnjaci predvijaju da će sanacija u Šljivićima koštati od četiri do šest miliona dinara“, izjavio je Glavinić.

( Telegraf.rs/Izvor: Tanjug, Foto: Tanjug/Srđan Ilić )

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com