RIJEŠENA MISTERIJA: Evo šta Podgoričanke nose u svojim torbicama i koliko to vrijedi - Volim Podgoricu

RIJEŠENA MISTERIJA: Evo šta Podgoričanke nose u svojim torbicama i koliko to vrijedi

Ženska torba je oduvijek bila misterija za muškarce, a ovom temom se nedavno bavilo i jedno strano istraživenje po kome sadržaj prosječne ženske torbe u razvijenom svijetu vrijedi oko 650 eura.

Bila velika ili mala, u žensku torbu stane sve i svašta, pa nekad ni same žene ne znaju šta imaju unutra, a dešava se da čitavu vječnost prevrću po unutrašnjosti tražeći novčanik, ključeve, cigarete, upaljač…

Pa, momci, vašim mukama je došao kraj! Pitali smo Podgoričanke šta nose u svojim torbama,  i koliko taj sadržaj vrijedi: Spisak je podugačak i kreće se od sasvim neozbiljnih sitnica, pa do ozbiljno skupih stvari.

Dakle, ono bez čega nijedna „fensi“ Podgoričanka koja drži do sebe i do svog ugleda ne bi mogla je, pogađate, mobilni telefon. Što skuplji, to bolje. Obavezno u nekoj atraktivnoj futroli.

Cijena, u prosjeku, 200 eura.

Sledeća stvar bez koje se iz kuće ne izlazi su, naravno, naočare. Markirane. I njih smo ubrojali u sadržaj torbe jer je to učinilo i istraživanje na koje se oslanjamo, iako se one rijetko nose u torbi. Dakle, od onih „bijednih“ od 50 eura, pa do naočara koje vrijede pravo malo bogatstvo. Uzeli smo da prosječne naočare koje nose Podgoričanke koštaju 100 evra.

Ako u svojoj kozmetičkoj torbici nosi puder, korektor, sjaj za usne, maskaru i sjenku za oči, rumenilo i dezodorans, to sve ukupno košta oko 100 evra.

Često je u ženskoj torbi Podgoričanki kišobran, rokovnik, češalj, higijenski ulošci, memori stick, krema za ruke i novčanik što zajedno vrijedi oko 50 evra, osim u ekstremnim slučajevima, kada je novčanik od zmijske kože I slično…

Prema ovoj gruboj računici, sadržaj torbe prosječne Podgoričanke iznosi oko 450 evra, što je malo manje nego u razvijenijim državama.

Međutim, više naših sagovornica nam je reklo da ova računica “nema smisla” jer, naprosto, vrijednost sadržaja ženske torbe u Podgorici, prati društveni status I imovinske mogućnosti vlasnica torbi.

Tako da, ukoliko bi zaista htjeli da znamo vrijednost unutrašnjosti torbe, najlakše je pogledati samu torbu.

Ukoliko je torba luksuzna I skupa, najčešće sa nekim čuvenim potpisom, sadržaj vrijedi vjerovatno mnogo više od računa koji smo izveli.

– Mislim da je mnogo žena koje na sebi, sa torbom, cipelama, I svim ostalim, nemaju 450 evra, rekla nam je jedna Podgoričanka.

Jeftina ili skupa, ženska torba spada u “ratnu opremu” u koju žene posežu za svim mogućim i nemogućim stvarima u datom trenutnku: od torbice za šminku, češlja, torbice sa mobilnim,  druge torbice sa mobilnim, hemijskom, bilježnicom, vizit kartama, raznim papirićima na kojima su zapisane rarne stvari, rezervnim čarapama, prapirnim maramicama, vlažnim maramicama, ulošcima, klučevima, čokoladicama, žvakama, lakom za nokte, turpijom… 

Dame, ako ste se pronašle, nemojte da crvenite, dobrodošle u klub! 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com