Nikšićki polcajci saslušani jer su šamarali gimnazijalce - Volim Podgoricu

Nikšićki polcajci saslušani jer su šamarali gimnazijalce

Trojica nikšićkih gimanzijalaca Nemanja Božović (18), Filip Spaić (18) i Stefan Kontić (18) podnijeli su juče krivične prijave protiv pet policajaca zbog prekoračenja ovlašćenja prilikom njihovog privođenja tokom incidenta u dvorištu Gimnazije protekle nedjelje.

 Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je disciplinski postupak protiv službenika nikšićke policije koji je snimljen da je tokom incidenta u dvorištu nikšićke gimnazije “Stojan Cerović” ošamario učenika, pišu Dnevne novine.

Policija je reagovala nakon poziva pomoćnika direktora gimnazije koji je prijavio da je učenik Stefan Savićević (19) pokušao da fizički napadne profesora fizičkog vaspitanja Željka Damjanovića.

Maturanti tvrde da su ih policajci tom prilikom više puta udarali i šamarali, zbog čega je Spaić potražio ljekarsku pomoć, nakon koje mu je u predjelu tjemena konstatovan krvni podliv, eritem na čelu i više čvrstih oguljotina.

“Mi smo podnijeli prijave i onda su nas pozvali u policiju na razgovor. Ali, nakon što smo se konsultovali sa advokatom odlučili smo da više ne dajemo izjave u policiji, već samo da sačekamo poziv tužioca sa kojim ćemo razgovarati. Spaić je tog dana morao da potraži pomoć u bolnici, mi imamo svu dokumentaciju koja potvđuje povrede, dostavili smo to uz prijavu”, kazao je juče Božović Dnevnim novinama.

Krivične prijave podnešene su protiv policajaca Radovana Lalatovića i Saše Drobnjaka, ali i još tri pripadnika CB-a koji su se tog dana našli u dvorištu Gimnazije “Stojan Cerović” Sukob sa policijom snimio je neko od učenika mobilnim telefonom i na snimku se, između ostalog, može vidjeti kako jedan od policajaca Kontiću pali šamare, te nekoliko udaraca u predjelu glave.

Dan prenosi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo disciplinski postupak protiv službenika nikšićke policije koji je snimljen da je tokom incidenta u dvorištu nikšićke gimnazije „Stojan Cerović” ošamario učenika.

On je juče u Centru bezbjednosti Nikšić dao izjavu povodom događaja, kao i njegove ostale kolege koje su zabilježene na snimku objavljenom u medijima. Iskaz nikšićkog policajca i spisi predmeta o tom događaju proslijeđeni su Osnovnom državnom tužilaštvu koje će ocijeniti da li ima elemenata krivičnog djela.

Sprovodeći radnje na ovom slučaju, inspektori nikšićke policije došli su do saznanja da snimak objavljen u medijima nije kompletan. Tačnije, kako je saopšteno iz Uprave policije, na videu nije zabilježeno drsko ophođenje učenika prema policijacima. Inspektori su nakon toga došli do kompletnog snimka i tražili su od nadležnog tužioca da im izda nalog kako bi ponovo uzeli izjave od učesnika za koje su naknadno saznali da su bili akteri događaja i koji prethodno nijesu odgovarali na pitanja o svojim, navodno, drskim postupcima prema policajcima.

(Izvor:Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com