Simoviću provalnici ukrali nakit vrijedan 10.000 eura - Volim Podgoricu

Simoviću provalnici ukrali nakit vrijedan 10.000 eura

Šef poslaničkog kluba DPS-a i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Milutin Simović opljačkan je u noći između petka i subote. Nepoznati počinilac je kasno uveče ušao u kuću Simovića, u Ulici Branka Ćopića u Podgorici, iz koje je ukrao novac, nakit i oružje. U momentu pljačke Simović nije bio kod kuće, a da je opljačkan primijetio je dan kasnije, kada je i obavijestio policiju, potvrđeno je Danu iz Uprave policije.

Lopov je provalio u kuću Simovića, nakon čega je izvršio premetačinu. Tom prilikom ukradeni su zlatni nakit čija se vrijednost prema nezvaničnim informacijama, procjenjuje na desetak hiljada eura, pištolj marke “CZ”, izvjesna količina novca u eurima, kao i 2.000 franaka.

Policija je po prijavi izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj. Iz kuće Simovića izuzeti su tragovi koji su poslati na vještačenje u Forenzički centar. O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Prema saznanjima Dana, sumnja se da je počinilac djela osoba bliska jednom barskom klanu. Takođe, inspektori sumnjaju da je lopov znao kretanje Simovića i iskoristio momenat kada nikoga nije bilo kući.

O događaju je obaviješten i zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji je naredio pokretanje istrage.

Policija je na informativni razgovor privodila više lica, ali niko nije zvanično osumnjičen.

(foto>dps.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com