Home / NOVOSTI / Društvo / Ministar prosvjete u “odjeljenju smrti”

Ministar prosvjete u “odjeljenju smrti”

Ministar prosvjete Predrag Bošković razgovarao je juče sa učenicima II A odjeljenja Gimnazije „Slobodan Škerović“, takozvano „odjeljenje smrti”, koje je prije mjesec izazvalo pažnju javnosti nakon što su roditelji medijima proslijedili pismo u kojem su upozorili na visoke kriterijume profesora.

Kako je Pobjedi saopšteno, ministar je došao među učenike i sa njima ostao jedan školski čas. Razgovoru između đaka i ministra nije prisustvovao ni jedan nastavnik, niti neko od uprave škole.

“Ministar je želio da od učenika čuje zašto su se žalili, što im smeta, na koji način da im se izađe u susret. Razgovorom su bili zadovoljni i đaci i ministar”, rečeno je Pobjedi u resornom ministarstvu.

Direktor Gimnazije “Slobodan Škerović” Radiša Šćekić rekao je Pobjedi da je po uspjehu to jedno od boljih odjeljenja i da je riječ o „sjajnoj djeci“, te da tako o njima govore i profesori koji im predaju. Direktor Gimnazije Radiša Šćekić izjavio je ranije za Pobjedu da je postojao problem i da su uradili sve što su mogli da se prevaziđe.

“Održali smo veliki broj sastanaka sa roditeljima, učenicima, odjeljenjskim vijećem, sa Ministarstvom prosvjete i Zavodom za školstvo. Preduzeli smo sve što nam zakon dozvoljava da bismo ovaj problem riješili onako kako je to najbolje za djecu, jer smo tu zbog njih, ne oni zbog nas”, kazao je Šćekić, navodeći podatke o uspjehu učenika tog odjeljenja koji su pokazivali da se radi o jednom od boljih u podgoričkoj gimnaziji.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com