Home / NOVOSTI / Društvo / Šegrt: Crnogorska kardiohirurgija je na svjetskom nivou

Šegrt: Crnogorska kardiohirurgija je na svjetskom nivou

Kardiohirurgija Crne Gore, iako mlada po stažu, kvalitetu i težini zahvata na srcu može da se poredi sa najsavremenijim evropskim i svjetskim kardiohirurškim centrima, rekao je ministar Budimir Šegrt.

On je danas na otvaranju skupa Evroazijskog udruženja kardiohirurga u Bečićima, podsjetio da je crnogorska kardiohirurgija osnovana 2003. godine.

“I sa nešto više od tri hiljade operacija na srcu, kardiohirurgija Crne Gore je jedna od najmlađih u Evropi. U Centru za kadriohirurgiju obavljaju se sve vrste kardiohirurških operacija, osim transplantacije srca”, rekao je Šegrt, prenosi MINA.

Prema riječima Šegrta, rezultati koje posljednjih godina postiže kardiohirurški centar, potvrđuju da crnogorska kardiohirurgija iako vrlo mlada po stažu, po kvalitetu i težini zahvata na srcu može da se poredi sa najsavremenijim evropskim i svjetskim kardiohirurškim centrima. 

“Ponosimo se ovim rezultatima i namjera nam je da građanima Crne Gore ponudimo isti nivo medicinskih usluga i u drugim oblastima našeg zdravstvenog sistema. To je moguće postići dobrom organizacijom, strpljivim radom, permanentnom edukacijom i tehnološkom opremljenošću. Put ka ovom cilju je već trasirala kardiohirurgija”, rekao je on.

Šegrt je kazao da su ulaganje u nauku, razmjena znanja i iskustva i kontinuirana edukacija neprocjenjiva vrijednost i dobrobit za ljekare, a svakako i za pacijente.

(cdm)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com