JUNKER: Stvarno sam impresioniran napretkom Crne Gore - Volim Podgoricu

JUNKER: Stvarno sam impresioniran napretkom Crne Gore

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker je zaista impresioniran napretkom koji je ostvarila Crna Gora u pregovorima o pristupanju, saopšteno je Vikend novinama iz njegovog kabineta.

Iz sjedišta  EK-a u Briselu rečeno je da se Junker prvi put nakon što je postao predsjednik EK sastao sa premijerom Milom Đukanovićem i da je na sastanku razgovarano o procesu pristupanja.

“Predsjednik Junker je bio impresioniran napretkom Crne Gore u pregovorima o pristupanju. On je takođe naglasio da će opipljivi rezultati, posebno u oblasti pravosuđa, biti od suštinskog značaja za dalji napredak Crne Gore na putu ka EU”, saopšteno je iz Junkerovog kabineta.

Napominje se da je Junker podsjetio premijera Đukanovića na to da su pravna sigurnost i efikasan pravosudni sistem neophodni ne samo u kontekstu pristupanja EU, već i kao preduslov za privlačenje investicija, poboljšanje konkurentnosti i stimulisanje rasta i radnih mjesta.

Takođe je bilo razgovara o slobodi štampe, podsjećaju iz Junkerovog kabineta, navodeći da je prvi čovjek EK pozdravio nedavne napore za rješavanje otvorenih slučajeva nasilja nad novinarima, ali i pozvao premijera Đukanovića da obezbijedi završetak ovih istraga i nastavi dijalog sa EK i Savjetom Evrope.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com