“Nema i ne dam pare za novi avion”! - Volim Podgoricu

“Nema i ne dam pare za novi avion”!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema novca za kupovinu novog aviona za potrebe državnika i da se o tome ne razmišlja.

“Ne, u ovom trenutku nemamo ni pravo, ni novac da kupujemo avion, a ako hoćete i ne dam pare”, rekao je Vučić novinarima upitan da li se razmišljalo o kupovini novog aviona za potrebe državnih zvaničnika.

Vučić je rekao da će država o tome moći da razmišlja kad budu povećane plate u javnom sektoru i penzije, ističući da bi takav avion koštao oko milijardu dinara (8 miliona evra). 

“Mi tu milijardu dinara nemamo, ako avion radi, radi, ako ne radi, naći ćemo neki drugi način da putujemo”, rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imao je prije nekoliko dana  incedent u državnom avionu koji je počeo da pada na putu za Iataliju. On je putio pismo izvinjenja papi Franji, jer je zbog kvara na avionu bio prinuđen da se vrati u Beograd.

On je rekao da je prioritet države da ojača vojsku, kako bi se piloti, koji treba da štite građane, osjećali bezbjedno i da je to važnije od toga kako će državni vrh putovati. 

“Suočavamo se sa tim da šta god uradite, nije dobro. Da kupimo novi avion, zar ne biste rekli – kupujete avion za vas dok narodu smanjujete plate”, rekao je Vučić.

Govoreći o ekonomiji zemlje, Vučić je izrazio uvjerenje da će građani prije kraja godine osjetiti boljitak, koji će biti izražen i kroz povećanje plata i penzija. 

“Od onoga što sam rekao ne odustajem”, poručio je premijer prilikom posjete Šapcu i dodao da je još pet mjeseci potrebno pratiti fiskalna kretanja kako bi se precizno utvrdilo u kojoj mjeri je moguće vraćanje plata i penzija. 

Komentarišući kako će MMF-a ocijeniti sprovođenje aranžmana, on je rekao da MMF nema na čemu da zamjeri u pogledu fiskalnog deficita jer su ostvareni rezultati u prvom kvartalu mnogo bolji nego što se očekivalo. 

On je rekao i da prvi dani aprila pokazuju “preticanja” u pozitivnom smislu u odnosu na isti mjesec protekle godine i ukazao da su i dalje svi pokazatelji u budžetu bolji nego lane, a kao primer naveo bolju naplatu PDV-a i niže rashode.

(b92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com