“Uskoro će hrana, voda i vazduh postati luksuz” - Volim Podgoricu

“Uskoro će hrana, voda i vazduh postati luksuz”

Zahvaljujući izbornim krađama, ucjenama, prevarama, političkoj korupciji, režim nastavlja da nanosi štetu i uništava državu, rugajući im se da je i gorivo luksus i ko hoće da se vozi, mora da plaća reket koji nameće režim, kazao je lider Pokreta za promjene PzP I funkcioner Demokratskog fronta DF Nebojša Medojević.

Podsjećamo, premijer Milo Đukanović kazao je da je gorivo u crnogorskim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza, te da je uvođenje naknade od sedam centi po litru goriva logičan potez za popunjavanje budžetskih deficita

“I gorivo je postalo luksuz. Postaće uskoro i hrana i struja, i voda i vazduh”, naglasio je Medojević.

Komentarišući presudu donijetu za napad na Medojevića, Đukanović je kazao da se plaši da su svi kao ukupna javnost i kao oni posebno važni djelovi javnosti, poput medija, skloni uvijek da analiziraju samo ono što je pojavna forma.

Medojević je tim povodom kazao da javna podrška Đukanovića fizičkom napadu na njega od strane vlasnika UNIPROM-a Veselina Pejovića precizno potvrđuje da iza “i ove pljačke države Crne Gore, kao i iza svih od 90 do danas, stoji on i njegova organizacija”.

Medojević je rekao da je Đukanović, zaštićen sa 30 telohohranitelja, prije ulaska u blindirano auto izjavio: “Znate da je incidentu povodom Medojevića prethodila izjava – moj posao je da lažem”. To je, navodi Medojević, notorna laž.

“Ne radi se ni o kakvom incidentu već o pokušaju ubistva jednog od lidera opozicije, zbog mojih dugogodišnjih analiza i predviđanja pljačkanja države preko Kombinata aluminijuma KAP. Samo prisebnost radnika obezbjeđenja na aerodromu je spriječilo pripadnika Đukanovićeve organizacije da me udari sa metalnim stubićem teškim preko 10 kiloramag, koji je već bio podigao i krenuo prema meni, što potvrđuju i snimci sa kamera koje je vidjela i sutkinja Lalatović Stamatović, ali ih je namjerno zaboravila u presudi”, istakao je Medojević.

On ističe da je rekao Pejoviću da samo radi svoj psoao i javno govori o KAP-u.

“Sve što sam govorio o KAP-u od 90-ih do danas se pokazalo tačnim, a sve što je govorio Đukanović bila je ogromna laž, prevara i izdaja vitalnih nacionalnih interesa. Samo njegovo ispijanje Čivasa sa Deripaskom 2005.  koštalo je građane preko 300 miliona eura iz budžeta, a Rusi na arbitraži traže još 700 miliona eura. Od Vektre do Uniproma, Đukanovic, ministri, službe bezbjednosti, domaći i strani tajkuni, lobisti, advokati, ambasadori,posrednici, pokrali su državu Crnu Goru za više milijardi eura”, dodao je Medojević. 

On je ponovio da je Pejović samo istureni igrač, iza koga stoji Đukanović.

“I evo sada je svima jasno da je on napisao sramotnu presudu koja je šokirala cjlokupnu crnogorsku javnost, ali i veoma zabrinula određene centre međunarodne politike koji znaju šta znači napadi na poslanika, predsjednika parlamentarne stranke i jednog od lidera najjačeg opozicionog saveza DF”, istakao je Medojević.

On je poručio da je vrijeme da se stane na put Đukanovićevoj i “razarajućoj” politici. 

“Vrijeme je da mu se stane na put i pokaže cvrsta volja opozicije i naroda da spasimo državu i narod od propasti. Zato protesti i zato otpor”, zaključio je Medojević.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com