Ana Sofrenović proglašena za najbolju glumicu na festivalu u Parizu - Volim Podgoricu

Ana Sofrenović proglašena za najbolju glumicu na festivalu u Parizu

Sofrenovićeva je nagrađena za snažno odigranu ulogu majke, koja nije vidjela svog sina više od petnaest godina – na upravo završenom Festivalu filmova centralne i istočne Evrope, koji je otvoren prošle nedjelje, uručenjem specijalne nagrade za glumačka dostignuća SEE Films – glumcu Radetu Šerbedžiji, koji je u Pariz došao posebno ovom prilikom.

Ana Sofrenović u filmu glumi majku Radmilu koju u najvećem dijelu filma igra bez riječi, svjesna opasnosti u kojoj se nalazi njena porodica, nakon ubistva njenog muža (igra ga Nebojša Glogovac). Nakon što uhvati svog sina sa pištoljem, sa zaključkom da se on sprema na osvetu oca, Radmila prijavljuje sina policiji, birajući između toga da on postane ubica ili bude uhapšen. Ova njena odluka navlači gnijev njenog sina, koji ne razumjevši majčinu odluku, počinje da je smatra za izdajnika.

Ana u filmu glumi majku Ana u filmu glumi majku , Foto: Promo

 U razmeđi od 15 godina unutar priče filma – sina igraju mlade glumačke zvijezde u usponu: crnogorski glumac Momčilo Otašević i hrvatski – Goran Bogdan.

Nakon Pariza i Vankuvera, “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” će narednih dana biti prikazani u Filadelfiji, u Oslu, Malmeu.

 
(24 sata)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com