Home / NOVOSTI / Ani Sofrenović nagrada za ulogu u Dječacima

Ani Sofrenović nagrada za ulogu u Dječacima

Na upravo završenom Festivalu filmova centralne i istočne Evrope u Parizu, beogradska glumica Ana Sofrenović dobila je nagradu za Najbolju glumicu za rolu u filmu „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“.

Ana Sofrenović je u posldnjem filmu Nikole Vukčevića glumila ulogu majke Radmile. Ona uz izuzetan dramski naboj, u najvećem dijelu filma igra bez riječi, svjesna opasnosti u kojoj se nalazi njena porodica, nakon ubistva muža (Nebojsa Glogovac). Nakon što uhvati svog sina sa pištoljemkako se sprema da osveti oca, Radmila ga prijavljuje sina policiji, birajući između toga da joj sin postane ubica ili bude uhapšen. 

Ljut zbog ovakve odluke svoje majke, sin je doživljava kao izdajnika U razmeđi od 15 godina unutar priče sina igraju mlade glumačke zvijezde u usponu: crnogorski glumac Momčilo Otašević i hrvatski Goran Bogdan, koji sa Sofrenovićevom imaju funkcionalan nadopunjujući partnerski odnos. 

Nakon festivala u Parizu, najbolji crnogorski film u 2014. godini nastavlja turneju u Vankuveru, Filadelfiji, Oslu, Malmeu…

Gledaoci u Crnoj Gori film mogu pogledati putem kablovske mreže EXTRA TV-a (Extra TV VIDEOTEKA), i to ekskluzivno u HD formatu.

Na festivalu u Parizu uručena je i specijalna nagrada za glumačka dostignuća SEE Films – Radetu Šerbedziji koji je u Pariz došao posebno za ovu priliku.

(mnodo.me)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com