Porodična tragedija: Tukao majku pesnicama dok je nije ubio! - Volim Podgoricu

Porodična tragedija: Tukao majku pesnicama dok je nije ubio!

Pijani Mlađa Đurić (50) iz Izvora kod Paraćina, u subotu popodne, tukao je pesnicama svoju majku Milju Todorović (85) sve dok je nije ubio, saznaje „Alo!“. Kada je shvatio šta je uradio, Mlađa se sam prijavio policiji sledećeg dana. Više tužilaštvo odredilo mu je zadržavanje do 48 sati i on će najvjerovatnije biti danas saslušan.

 U nedjelju je otišao u policiju u Paraćinu i rekao da je ubio majku. Prethodno nikog o tome nije obavijestio od članova uže i šire porodice, komšija i prijatelja. Oni su odmah izašli na teren i došli u njihovu kuću. Zatekli su strašan prizor. Nesrećna Milja je ležala u dnevnom boravku u lokvi krvi. Kuća je bila puna krvavih tragova. Mlađine ruke i šake su u povredama i oteklinama od siline udaraca pesnicama kojima je ubio majku Milju. Njena glava bila je sva u krvi – kažu komšije koje su prisustvovale uviđaju.

Da tragedija bude još veća, Mlađa i Milja živeli su u trošnoj kući od blata, bez kupatila i toaleta u kući. Međutim, nisu oskudijevali ni u čemu jer su Mlađine starije sestre Radica (63) i Milica (65) brinule o njima. Mlađa je poslije odlaska iz „Cementare“ u Popovcu potrošio novac od socijalnog programa, ali nije želio da se bavi poljoprivredom aktivnije.
– Informacija o smrti majke me zatekla u Austriji. Kada sam odlazila, svi smo zajedno plakali. Pričao je kako majka više voli nas dvije sestre nego njega. Odgovarala sam mu da je on najvoljeniji, jer ga je majka rodila iz ljubavi u kasnijim godinama života. Željela je sina, jer je prvi sin Milija preminuo od leukemije. Plakali smo zagljeni, tada poslednji put – kaže sestra Radica.
Mlađa je po riječima njegovih sestara umio da bude agresivan kad popije alkohol, dok je Milja bila dobra duša i nije umjela ni da se posvađa. Međutim, u poslednje vrijeme oni su umjeli da se sporečkaju.
– Majka je samo ćutala, aminovala i uvijek ga branila – „Moj sin, moj sin”. Više sam se svađala i vikala na majku nego Mlađa, sem kad on popije, onda je morala da ćuti. Kažu meštani da je Mlađa sa nekim prijateljima u subotu u seoskoj kafani popio litar rakije – priča sestra Milica i potvrđuje da su sestre uvijek brinule o bratu i majci i obezbjeđivali im hranu, ogrijev, kupali, prali i oblačili.
 
Obje sestre objašnjavaju da bi uzele majku Milju kod sebe da su ranije primjetile da je Mlađa fizički malteretira, ali to se nije događalo.
– Čuli smo da se kaje, vjerujemo da nije imao namjeru, ali alokohol je učinio svoje. On živ neće da izađe iz zatvora – kaže rođaka Smiljka Paunković i nastavlja da je on dobar dio socijalnog programa iz „Cementare“ dao na zajam, ali ljudi mu nisu vraćali. Mlađa nije želio da se ženi. Mještani Izvora kažu da je Mlađa u subotu pio rakiju u seoskoj kafani sa prijateljima iz drugog sela i da nije umio da odbije ponuđenu čašicu.
– Kada se vratio kući Milja ga je pitala: „Gdje si bio“ i on joj je uzvratio udarcima u lice i glavu. Majka je pala sva oblivena krvlju, a on je pobjegao iz kuće. Vidio je šta je uradio, možda je bila još uvijek živa. On ima svoju kolibu na brdu gdje odlazi kada se mnogo napije ili je nervozan. Vjerovatno je tu zanoćio. Ujutru je sišao sa brda i u kući zatekao mrtvu majku na istom mjestu gdje je prebio.
 
Kada je shvatio da je mrtva, otišao je u Paraćin i predao se u policiju. Više tužilaštvo u Jagodini je naložilo obdukciju tijela pokojne Milje – pričaju mještani.

Tri prezimena

Nesrećna porodica nosila je tri prezimena Marinković, Todorović i Đurić. Zbog smrti sina Milije, oni su odlučili da od Marinkovića, pređu u Todoroviće, i kada se rodio Mlađa on je dobio novo prezime Đurić, kako bi se smrti ili nekom prokletstvu zavarao trag.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com