Home / NOVOSTI / Društvo / Stanovnici sjevera masovno odlaze, uvode se i vanredne linije

Stanovnici sjevera masovno odlaze, uvode se i vanredne linije

Stanovnici Bijelog Polja u poslednje vrijeme sve masovnije autobusima iz tog grada odlaze ka zemljama Evropske unije, a zbog gužvi uvedena i vanredna autobuska linija četvrtkom.

NVO Euromost iz Bijelog Polja upozorila je danas na sve masovnije iseljavanje sa sjevera Crne Gore i ocijenila da ono postoje “nacionalni problem”

Ta organizacija navela je da iz zemlje odlaze stanovnici Bijelog Polja, Rožaja i Berana, kao i da se najviše građana prijavilo azilanstkom centru u Hanoveru u Njemačkoj.

Prema nekim procjenama od početka godine sa sjevera Crne Gore je otišlo više stotina ljudi.

Sa sjevera je tokom prošle godine otišlo 1.186 građana, koji su se preselili u središnji (668 lica), odnosno primorski region (518 lica) Crne Gore. Svega pet crnogorskih opština imalo je pozitivan migracioni saldo, dok je najveća razlika između doseljenih i odseljenih građana bila u Podgorici i iznosla je 1.138 u korist onih koji su se doselili u glavni grad.

Najveći negativan saldo bilježi Bijelo Polje, iz kojeg su se za godinu odselila 332 građanina. Kad je riječ o ukupnom broju ljudi koji se selio unutar gradova Crne Gore, on je 2014. godine iznosio 4.202 stanovnika, a zanimljiv je podatak da su većinu tog stanovništva činile žene.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com