Davidović izvozi 55.000 tona boksita u Kinu - Volim Podgoricu

Davidović izvozi 55.000 tona boksita u Kinu

Nikšićki Neksan priveo je kraju ugovaranje izvoza 55.000 tona boksita za Kinu, potvrđeno je Pobjedi iz te kompanije.

Zamjenik izvršnog direktora Neksana, Ivan Ivanović, kazao je da se radi o boksitu koji je proizveden u periodu dok je Neksan, čiji je vlasnik Miodrag Davidović, imao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Rudnicima boksita.

On je rekao da je kupac jedna kineska trgovačka kompanija, čije ime nije želio da saopšti zbog poslovne korektnosti.

Ivanović je dodao da u Neksanu nijesu do kraja zadovoljni cijenom po kojoj su dogovorili izvoz.

“Bili smo primorani da prodamo, jer nam ističe rok besplatnog lagerovanja rude u Boksitima. Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji imamo besplatno lagerovanje samo mjesec dana nakon njegovog isteka. Zato smo morali da pristanemo na cijenu kojom do kraja nijesmo zadovoljni”, naveo je Ivanović.

On je kazao da bi veliki problem bio ako bi Neksan morao da plaća lagerovanje rude. Neksan je od oktobra do prije tri dana upravljao Rudnicima boksita, u kojim je proizvodnja obustavljena i za čiju prodaju je propao i posljednji, četvrti tender.

Sindikat i radnici Rudnika boksita traže od Ministarstva ekonomije i Privrednog suda da se firma proda slobodnom nagodbom kupcu koji ponudi više novca, zadrži veći broj zaposlenih i obezbijedi im povoljnije uslove.

 

1 komentar

  1. Hi there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and wonderful style and design.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com