Imao je pitbula u pogrešnoj zemlji i kada su uspavali njegovog ljubimca izvršio je samoubistvo! - Volim Podgoricu

Imao je pitbula u pogrešnoj zemlji i kada su uspavali njegovog ljubimca izvršio je samoubistvo!

Više nego tragična priča nam dolazi iz Danske. Lokalne komunalne vlasti su 27-godišnjem Dancu oduzele pitbula i potom uspavale, koji je po tamošnjem zakonu zabranjena rasa, zbog čega je mladić u očaju nekoliko dana kasnije izvršio samoubistvo!

Pitbul Zanto i njegov vlasnik Dan su bili nerazdvojni. Uprkos činjenici što pas nikoga nikada nije povrijedio, niti je za bilo koga bio prijetnja, policija je zakucala na Danova vrata i zatražila od mladića da preda svog psa nadležnim veterinarskim službama.

Dan je imao samo jednu šansu da spase svog ljubimca i dat mu je rok od samo 8 dana da dokaže da njegov pas nije pitbul ili neke od rase pasa koje su zabranjene za čuvanje i gajenje u Danskoj. Zanto, na prvi pogled, nije izgledao kao čistokrvni predstavnik svoje rase, ali je najvjerovatnije bio mješanac pitbula, što nažalost nije bilo dovoljno jer i mješanci zabranjenih rasa spadaju u zabranjene. Nakon desetak dana veterinari su uspavali Zanta, a Dan jednostavno nije mogao da se pomiri sa gubitkom svog ljubimca te je u očaju izvršio samoubistvo popivši enormnu količinu jakih ljekova protiv bolova.

Ova priča je prilično uznemirila javnost u Danskoj, međutim, niko od predstavnika vlasti nije želio ni da se oglasi povodom ove tragedije.

Pas, prema pisanju danskih medija, nije naudio nikom i nije učinio ništa loše, niti je postojala bilo kakva prijava protiv Dana i njegovog psa, međutim jedini grijeh Danovog psa je njegova rasa.

Juna prošle godine danski parlament je usvojio takozvani “Danski akt o psima” u kojem se navodi 13 rasa pasa čije je uzgajanje i čuvanje zabranjeno u ovoj nordisjkoj zemlji. Na toj crnoj listi su: Pitbul terijer, Tosa Inu, Brazilski pas, Dogo Argentino, Američki buldog, Berbel, Kangal, Azijski ovčarski pas, Kavkaski ovčar, Južnoruski ovčarski pas, Bosansko-hercegovačko-hrvatski ovčarski pas Tornjak i Šarplaninac.

Neke od ovih rasa su zabranjene još od 1991. godine, ali prošlogodišnjim amandmanom ta lista je proširena na osnovu izveštaja o napadima pasa na ljude i slučajevima ujeda.

(Ljubimci Telegraf/buzz.oe24.at)

1 komentar

  1. I am so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com