Jačanje saradnje sa Turskom - Volim Podgoricu

Jačanje saradnje sa Turskom

Ministar finansija Radoje Žugić primio je u posjetu ambasadora Turske Mehmeta Niyazi Tanilira sa kojim je razgovarao o snaženja partnerskih odnosa dvije zemlje na polju ekonomije, kroz  prezentovanje i približavanje ponude Crne Gore turskim investitorima. 

Imajući u vidu aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi na smanjenju biznis barijera i kreiranju podsticajnih mjera sa ciljem pokretanja snažnijeg investicionog ciklusa, Žugić je naglasio važnost prisustva reputabilnih turskih investitora i njihovu uključenost u projektima koji prevazilaze lokalne okvire i doprinose nacionalnom imidžu.

“Sagovornici su se osvrnuli na projekat izgradnje kanalizacionog kolektora u Herceg Novom, i iskazali uvjerenje da će se sva otvorena pitanja oko uspješne realizacije istog, zajedničkim djelovanjem svih interesnih strana riješiti“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iskazujući zahvalnost na razumijevanju i podršci Ministarstva finansija, kao i na proaktivnoj politici istog, ambasador Tanilir je apostrofirao da se upravo na ovakvim primjerima mogu graditi još čvršći temelji za buduću saradnju.

Na sastanku je dogovoreno da se dijalog na ovu temu nastavi, u cilju iznalaženja održivog rješenja i stvaranja pretpostavki za podsticajniji investicioni ambijent.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com