Policija Pljevljacima napravila “sačekušu” u pekari! - Volim Podgoricu

Policija Pljevljacima napravila “sačekušu” u pekari!

Hapšenju je prethodila oružana pljačka pekare “Prizrenac” kod Osnovne škole “Boško Buha”. Uhapšeni su Pljevljaci N.C. A.K. i J.V, starosti između 19 i 21 godine, kao i maloljetni A.P, star 17 godina.

Svi uhapšeni su dobro poznati policiji i nakon operativnih radnji predati su Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima. Pvportal saznaje da će uhapšeni najvjerovatnije uz krivičnu prijavu za razbojništvo biti predati Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Kako saznaje Pvportal, dvojica maskiranih razbojnika sinoć su oko 21 sat ušli u pekaru “Prizrenac” i od radnice, prijeteći noževima, zatražili da im preda novac iz kase.

Radnica je razbojnicima predala dnevni pazar, koji je bio oko 30 eura i oni su potom izašli vani gdje su ih čekala dvojica pomagača koji su čuvali stražu. Tada razbojnici nisu ni slutili da su upali u već pripremljenu policijsku zamku.

Međutim vrlo brzo su se uvjerili da je policija dobro bila upoznata sa mjestom i vremenom pljačke. Još nisu ni skinuli maske uslijedila je munjevita reakcija policije.

Pljačkaši su instiktivno počeli da bježe od policije prema Osnovnoj školi “Boško Buha”, a zatim u pravcu naselja Ševari. Vrlo su brzo uhapšeni, a jedan od njih prilikom bjekstva sakrio se u jedan od pomoćnih objekata na jednom od privatnih imanja, međutim vrlo brzo je primjećen i uhapšen. Kod uhapšenih policija je pronašla novac, maske i noževe koji su korišćeni u razbojništvu.

Policija je, nakon prošlonedjeljne pljačke prodavnice “Žitoprodukt” u naselju Moćevac, kada su razbojnici ukrali robu iz radnje ne obazirući se na upaljen alarm, podigla stepen pripravnosti i počela da primjenjuje već dobro uvježban plan. Locirano je nekoliko trgovinskih objekata, za koje se pretpostavljalo da će se, zbog lokacije, naći na meti razbojnika. U blizini trgovina skoro 24 sata dežuraju policajci. Ostali su raspoređeni tako da vrlo brzo mogu da dođu do trgovine koja se u tom momentu nalazi na meti provalnika. Tako je bilo u ovom slučaju.

Izvor Pvportala iz CB Pljevlja je kazao da su očekivali pojačane aktivnosti razbojnika iz evidencije tokom praznika. Takođe već duže vrijeme prati se kretanje lica iz evidencije, tako da u skoro svakom trenutku se zna gdje se nalaze lica za koje policija sumnja da su potencijalni izvršitelji krađa i razbojništva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com