Home / PG INFO / Vozači ulijeću u dvorišta ulicom Petra Dedića, mještani uzaludno traže “policajce”

Vozači ulijeću u dvorišta ulicom Petra Dedića, mještani uzaludno traže “policajce”

Mještani Ulice Petra Dedića, preko puta Distributivnog centra u Podgorici traže da se tu postave “ležeći policajci” zbog prebrze vožnje. 

Nekoliko puta su, kažu, slali dopise Sekreterijatu za komunalne poslove i saobraćaj, pisali peticije ali je svaki put bilo uzalud, jer ulica nije tehnički primljena. 

Policajac u penziji Veselin Pajović kaže da mu jedino preostaje da on “legne” jer drugačije neće dobijati “ležeće policajce” u ulici, piše Dan.

„Neko će bukvalno poginuti u ulici koliko se brzo vozi, to je nevjerovatno da vozači ovdje izgube svaku kontrolu nad vozilom. Nije sad sezona, inače kad je sezona bukvalno uskaču u dvorišta, udare o ogradu, odbiju se pa do drveća ili kontejnera lete dok se ne zaustave.

To se bezbroj puta dogodilo i nikome ništa. Stanje u ulici nam je katastrofalno, nama su iks puta lomili ogradu, u treću kuću od nas redovno im u dvorište ulete“, kaže Pajović.

Kako ističe, obraćali su se i svim nadležnim organima ali bezuspješno.

„Prikupljali smo potpise i slali zahtjeve u Sekreterijat za komunalne poslove i saobraćaj međutim, odgovor je uvijek bio negativan uz obrazloženje da ulica nije tehnički primljena. To znači da nemamo pravo ni na šta, a to je formalnost najobičnija postaviti dva “ležeća policajca”.

Znate koliko djece ima u ovom naselju, u ulici zapravo pa svi su pod strahom od takvog saobraćaja. Rodio sam se u ovoj ulici, znam sve kako funkcioniše i nije dobro, imamo ozbiljan problem“, decidan je Pajović.

Sa njime je saglasna i Mara Leposavić, kojoj su, kako kaže na desetine puta kolima uletali u dvorište i lomili šta su stizali.

„Samo dva “ležeća policajca” tražimo i to ne možemo dobiti. Kažu nema škole u blizini, pa nema razloga da ih postavljaju. Niko ne razmišlja o tome što mi opasnost prijeti i od izlaska u sopstveno dvorište, a kamoli na ulicu.

Samo kad se sjetim kako mi je suprug skoro sa unukom smo što je prešao ulicu, neki automobil je uletio u dvorište, bukvalno do ispred vrata.

Sad se stresem kad se toga sjetim. Sve je živo pokupio kolima usput, razbili nam dva automobila u dvorištu koja su bila, polomio čovjek i svoj auto. Ti polomljeni automobili su nama plaćeni ali strah koji se pretrpi ne može niko da vam plati“, iskrena je Leposavić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com