Vozači ulijeću u dvorišta ulicom Petra Dedića, mještani uzaludno traže “policajce” - Volim Podgoricu

Vozači ulijeću u dvorišta ulicom Petra Dedića, mještani uzaludno traže “policajce”

Mještani Ulice Petra Dedića, preko puta Distributivnog centra u Podgorici traže da se tu postave “ležeći policajci” zbog prebrze vožnje. 

Nekoliko puta su, kažu, slali dopise Sekreterijatu za komunalne poslove i saobraćaj, pisali peticije ali je svaki put bilo uzalud, jer ulica nije tehnički primljena. 

Policajac u penziji Veselin Pajović kaže da mu jedino preostaje da on “legne” jer drugačije neće dobijati “ležeće policajce” u ulici, piše Dan.

„Neko će bukvalno poginuti u ulici koliko se brzo vozi, to je nevjerovatno da vozači ovdje izgube svaku kontrolu nad vozilom. Nije sad sezona, inače kad je sezona bukvalno uskaču u dvorišta, udare o ogradu, odbiju se pa do drveća ili kontejnera lete dok se ne zaustave.

To se bezbroj puta dogodilo i nikome ništa. Stanje u ulici nam je katastrofalno, nama su iks puta lomili ogradu, u treću kuću od nas redovno im u dvorište ulete“, kaže Pajović.

Kako ističe, obraćali su se i svim nadležnim organima ali bezuspješno.

„Prikupljali smo potpise i slali zahtjeve u Sekreterijat za komunalne poslove i saobraćaj međutim, odgovor je uvijek bio negativan uz obrazloženje da ulica nije tehnički primljena. To znači da nemamo pravo ni na šta, a to je formalnost najobičnija postaviti dva “ležeća policajca”.

Znate koliko djece ima u ovom naselju, u ulici zapravo pa svi su pod strahom od takvog saobraćaja. Rodio sam se u ovoj ulici, znam sve kako funkcioniše i nije dobro, imamo ozbiljan problem“, decidan je Pajović.

Sa njime je saglasna i Mara Leposavić, kojoj su, kako kaže na desetine puta kolima uletali u dvorište i lomili šta su stizali.

„Samo dva “ležeća policajca” tražimo i to ne možemo dobiti. Kažu nema škole u blizini, pa nema razloga da ih postavljaju. Niko ne razmišlja o tome što mi opasnost prijeti i od izlaska u sopstveno dvorište, a kamoli na ulicu.

Samo kad se sjetim kako mi je suprug skoro sa unukom smo što je prešao ulicu, neki automobil je uletio u dvorište, bukvalno do ispred vrata.

Sad se stresem kad se toga sjetim. Sve je živo pokupio kolima usput, razbili nam dva automobila u dvorištu koja su bila, polomio čovjek i svoj auto. Ti polomljeni automobili su nama plaćeni ali strah koji se pretrpi ne može niko da vam plati“, iskrena je Leposavić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com