Nova tragedija: Otac Saše Markovića izvršio samoubistvo? - Volim Podgoricu

Nova tragedija: Otac Saše Markovića izvršio samoubistvo?

Budvanin Jovo Marković, otac nedavno ubijenog bivšeg poslanika LSCG Saše Markovića, pronađen je danas mrtav u svojoj kući u Starom gradu, saznaju “Vijesti”.

Izvori “Vijesti” bliski policiji tvrde da je u pitanju samoubistvo. 

Saša Marković je ubijen 17. aprila.

Marković se do 1998. bavio se privatnim biznisom a potom se kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavi politikom. Bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine, piše u njegovoj biografiji.

Marković je bio jedan od najbližih saradnika Slavka Perovića i šef Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Vesne Perović (2001-02).

Tokom karijere bio je član Velikog Kabineta LSCG za Spoljne poslove, direktor nezavisnog radija “Free Montenegro”, predsjednik Opštinskog odbora LSCG, član Malog kabineta LSCG, poslanik u parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za bezbjednost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, odbornik u Skupštini Opštine Budva.

Marković je posljednjih godina bio posvećen ugostiteljstvu i pisanju naučnog rada, a tokom 2014. godine izdao je knjigu “Manifest protiv imperije – prilog istoriji američkog (neo)imperijalizma”. 

Istražitelji su izolovali DNK za koji policija pretpostavlja da pripada ubici Saše Markovića, ali on ne odgovara biološkim tragovima koje crnogorski forenzičari imaju u svojoj bazi.

Pouzdani izvor “Vijesti”, međutim, tvrdi da se na osnovu tog podatka ne može zaključivati odakle je osoba koja je likvidirala Markovića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com