Direktorica i novinarka „Monitora“ povrijedile čast i ugled Stanka Subotića - Volim Podgoricu

Direktorica i novinarka „Monitora“ povrijedile čast i ugled Stanka Subotića

Osnovni sud u Podgorici donio je presudu po tužbi biznismena Stanka Subotića protiv direktorice „Monitora“ Milke Tadić Mijović i novinarke tog nedjeljnika Milene Perović Korać kojom se utvrđuje da su tužene povrijedile čast i ugled ovog biznismena, objavila je TV Pink.

Kako prenosi TV Pink, Subotić je na ime naknade nematerijalne štete podnio tužbeni zahtjev u vrijednosti od euro, što je tada njegov pravni zastupnik komentarisao dokazom da se ne radi o pritisku na medije, već najosnovnijim ljudskim pravom da se sazna istina.

Presudom se “Monitor” obavezuje da presudu objavi na naslovnoj strani nedjeljnika i na mjestu koje odgovara mjestu na kojem je objavljen tekst „U mreži“ ali i na njegovoj internet stranici i to na engleskom i crnogorskom jeziku.

Podsjetimo, tužene su Subotića u tom tekstu predstavile kao osobu koja povezuje podzemlje, politiku, kriminalne i novčane tokove u Crnoj Gori, vlasništvo nad hotelima “Bjanka”, “Avala”, plažama, trgovinama, a u isto vrijeme bliskog sa predsjednikom DPS-a.

Biznismen Zoran Bećirović u saopštenju dostavljenom TV Pink kaže da presuda nije ni mogla biti drugačija posto svi u Crnoj Gori znaju da su Avala, Bjanka, Skijalište, firma Caldero u njegovom vlasništvu ili suvlasništvu sa drugim partnerima.

Bećirović smatra da je ovaj tekst napisan i naručen da bi se njegovom pokojnom bratu Draganu Bećiroviću nacrtala meta na čelo dvadeset dana prije njegovog ubistva, što već godinama tvrdi.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com