BLIC: Ana Đukanović- Kolarević u srpskom ogranku svjetske vlade u sjenci - Volim Podgoricu

BLIC: Ana Đukanović- Kolarević u srpskom ogranku svjetske vlade u sjenci

Prema pisanju beogradskog Blica, sestra crnogorskog premijera Ana Kolarević član je srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije, poznatije kao svjetska vlada u sjenci.

Kako navodi list, vlasnik Kompanije Pink Željko Mitrović i biznismen Miodrag Kostić primljeni su u ovu grupu.

Srpski ogranak „svjetske vlade” broji ukupno devet članova, od čega su tri ujedno i punopravni članovi ove svjetske organizacije, piše Blic.

Riječ je o novinaru Jovanu Kovačiću i biznismenu Tahiru Hasanoviću, dok je nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu energetike Dejana Novakovića ove godine zamijenio Aleksandar Nikolić, poznatiji kao Foto Toni, sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 

Među ostalih šest nalaze, osim Mitrovića i Kostića, i bankar Slavko Carić, direktor hotela „Kraun plaza” Živorad Vasić, Ana Đukanović savjetnik makedonskog predsjednika Zoran Ilievski. Osim njih, primljena su i dvojica počasnih članova – akademik Ljubiša Rakić i advokat Zoran Naumović. 

„Naši kriterijumi su poznati i svi koji su primljeni u grupu su ljudi koji su visokostručni u oblastima kojima se bave. Mitrović je recimo pružio nesebičnu pomoć u organizaciji zasijedanja evropske Trilaterale u Beogradu i shvatio značaj jednog takvog skupa za Srbiju. Tako je bilo sa svim ostalim članovima. Valja podsjetiti da skup nije koštao ni jedan jedini dinar samu državu“, rekao je Kovačić, osnivač i predsjednik srpskog ogranka Trilaterale.

Trilateralu su osnovali 1973. američki biznismen Dejvid Rokfeler i Zbignjev Bžežinski, nekadašnji savjetnik predsjednika SAD-a Džimija Kartera zarad uspostavljanja bliskih odnosa Evrope, SAD-a i Japana. 

Okuplja političare, bankare i biznismene iz cijele Evrope, a zbog njihovih pozicija u društvima svojih zemalja i uticaja na ključne dođaje na svjetskoj sceni mnogi je nazivaju vladom u sjenci.

(foto youtube)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com