Kineski turoperatori obilaze Crnu Goru - Volim Podgoricu

Kineski turoperatori obilaze Crnu Goru

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore od 14 do 17. maja boravi studijska grupa od 12 turoperatora iz Kine.

Prvog dana boravka posjetili su Cetinje i Njeguše, Bokokotorski zaliv, Perast sa ostrvima, Kotor i Tivat. Programom posjete planirano je da tokom naredna dva dana posjete Kolašin, Manastir “Morača” i nacionalne parkove “Biogradska gora” i “Skadarsko jezero”.

“Kina je najbrže rastuće emitivno tržište. Samo u 2013. godini iz ove zemlje je bilo 150 miliona internacionalnih putovanja, od čega je 7,5 miliona dolazaka bilo u Evropi. Ujedno, radi se o najvećim potrošačima koji tokom jednog putovanja potroše u prosjeku 3,5 hiljade dolara”, saopšteno je iz NTO.

Presudni faktori tokom odabira destinacije su bezbjednost, komfor, prirodne ljepote, lokalna kultura, tradicija i običaji, što kandiduje Crnu Goru kao destinaciju za odmor turista sa ovog tržišta

“Ova posjeta rezultat je regionalne saradnje nacionalnih turističkih organizacija Crne Gore i Srbije i od izuzetnog je značaja za dalju promociju crnogorskog turizma na tržištu Kine”, navodi se u saopštenju NTO.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com