Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je pomagao teroristima u Makedoniji - Volim Podgoricu

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je pomagao teroristima u Makedoniji

Makedonska policija uhapsile je prije tri dana državljanina Crne Gore za kojeg se spekuliše da je pomagao teroristima u Makedoniji i da ih je navodno informisao o pojedinim metama, pišu Večernju novosti.

Prema saznanjima Novosti, muškarac koji je osumnjičen je prethodno navodno vodio oko 80 dobrovoljaca da se bore na strani Ukrajine protiv Rusije, u novim akcijama je imao ulogu “krtice” koja će ekstremiste da obavještava o srpskim položajima.

Sa srpskim prezimenom, kako se pretpostavlja, ovaj Podgoričanin je teško mogao da “upadne u oko” makedonskim bezbjednjacima, dok se aktivno na terenu raspitivao i prikupljao podatke o položajima srpskih jedinica na teritoriji Srbije.

Podgoričanin  je odmah nakon hapšenja predat Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Skoplju.

„On već desetak godina sa bratom drži najveću agenciju za tehničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori koja ima sjedište u Podgorici“, pišu Novosti.

Kako pišu Novosti, osumnjičeni je bio pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore ANB, završio je više specijalističkih kurseva iz te oblasti, a kotirao se i kao uspješan crnogorski karatista. 

Kolege ne znaju razloge njegovog odlaska iz ANB-a, ali je, navodno, ubrzo po prestanku službe osnovao agenciju za bezbjednost.

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com