Danas će biti divan dan, evo šta sve možete da radite - Volim Podgoricu

Danas će biti divan dan, evo šta sve možete da radite

U cijeloj Crnoj Gori i Podgorici danas će biti do 33 stepena i uglavnom sunčano.

 

Kada vam kažemo – uživajte i napravite praznik sebi i najbližima, samo nemojte reći –  a nema se para! 

Za radovanje vam ne treba novac, ili vam treba samo 2-3 eura, što, priznaćete, gotovo svi mogu priuštitii.

Evo šta sve možete raditi ovog divnog nedjeljnog dana: 

1. Voziti biciklo podgoričkim ulicama, pa čak i Ulicom slobode, jer nema saobraćaja i zamišljati da je cijela Ulica slobode biciklistička staza!

Ili otići biciklom na Plavnicu, Imanje knjaz, ili bilo gdje durgo, iskulirati u prirodi, i napuniti baterije za radni dan.

2. Možete otići na Goricu ili Ljubović, biciklom ili pješke, pozvati komšije ili prijatelje, ponijeti ćebence i badminton, napraviti sendviče, i smijati se i pričati glasno. Ako vas drugi šetači budu gledali čudno, možete ih pozvati da vam se pridruže. Ako tako budete radili svake nedjelje, vaša radost će postati zarazna, pa će se uskoro pored vas parkirati drugi, sa svojim ćebencetom, i tako će krug početi da se širi.

3. Ako ste više kafanski nego “prirodni” tip, možete cio dan iskulirati u nekoj bašti, uz čašu vode i neki espreso (cijena provoda  1 euro). Možete čitati besplatne novine, ili ponijeti lap top, i čekirati se na svim društvenim mrežama. To naravno, možete i svojim smartfonom 🙂 

4. Možete se popeti na vrh neke podgoričke zgrade, ispisati poruke ljubavi na balonima, kao što smo mi uradili,  bacati ih prolaznicima, posmatrati njihova začuđena i ozarena lica i dovikivati se sa njima!

Kada smo ih “gađali” balonima, oni su zastajali, neki nisu prišli da ih podignu, iako ih je zanimalo šta piše.

Mi smo ih zvali, govorili im da čekaju balon, oni su zastajali i hvatali balone ozarenih lica, zahvaljivali se i nastavljali dalje svojim putem. Ali srećniji i veseliji. 

Ovo je samo nekoliko “sigurica”, da ne pominjemo, more, planine, rijeke, vaše dvorište ili dvorište prijatelja, ma, dvorište vaše zgrade… U najskupljem slučaju par litara goriva, sendviči iz kuće i domaći sok od šipka (ako je nešto još ostalo ;)…

 

(Foto: Kaća Cmiljanić) 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com