Home / PG INFO / Radnici Doma zdravlja još čekaju platu

Radnici Doma zdravlja još čekaju platu

Novac iz Fonda za zdravstveno osiguranje je proslijeđen, ali radnici Doma zdravlja u Podgorici još nijesu dobili svoje aprilske zarade. 

Kako kaže predsjednik reprezentativnog sindikata ove ustanove Novak Praščević Dnevnim novinama, zaposleni su u teškoj finansijskoj situaciji jer nemaju čime da plate mjesečne račune.

“Niko te ne pita da li si dobio platu ili nijesi i zašto. Nemamo čime da platimo struju, stanarinu, vodu i ostale mjesečne dažbine. Platu još nijesmo primili. U petak je, kako me je advokat obavijestio, isplaćen prevoz za sve i sve je završeno. Međutim, banke taj novac još nijesu proslijedile i jedan izvjesni broj radnika, među kojima sam i ja, nije dobio taj novac. To znači da niko nije dobio ni platu”, kaže Praščević.

On objašnjava da sav novac koji se uplaćuje i koji ide na žiroračun, po difol tu, preko sudskog izvršitelja ide na isplatu prevoza.

“Plata će biti kada se isplati i prevoz, ako ima novca, ako ne, ne znam šta ćemo raditi. U svakom slučaju, plate niko ne može da nam uskrati”, naglasio je Praščević.

Radnicima podgoričkog Doma zdravlja aprilska plata kasni od petka, iako je Fond za zdravstveno osiguranje uplatio novac, i to zbog tužbe zaposlenih za neisplaćene troškove prevoza.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com