Srpska lista će tužiti UBNOR zbog uvreda i prijetnji - Volim Podgoricu

Srpska lista će tužiti UBNOR zbog uvreda i prijetnji

Iz Srpske liste je najavljeno da će tužiti UBNOR Crne Gore i Nikšića uvreda i prijetnji.

U Srpskoj listi naglašavaju da savršeno dobro razumiju porive UBNOR-a Crne Gore ili Nikšića.

“Tamo više nema ni jednog jedinog borca koji se od 1941. do 1945. godine borio protiv njemačkog i drugih okupatora. Zato ,,pisci” saopštenja UBNOR-a ne znaju ni pravo ime đenerala Mihailovića. Dragoljub je za njih ,,Dragoslav”. Toliko je UBNOR-u zla nanio, pa mu ni ime ne pamte. Da su vitalni i u životu pravi borci NOB-a svakako da ne bi mogli da budu u UBNOR-u jer se nisu borili za separatnu Crnu Goru, nego za Jugoslaviju, prije svega zbog zajedništva sa Srbijom”, istakao je predsjednik SL-a Dobrilo Dedeić.

On je najavio da će zbog uvreda i prijetnji u saopštenju UBNOR-a Nikšić tipa “nikogovići, “zlo domaće”, a zna se kako se postupa sa “zlom domaćim”, tužiti UBNOR pred redovnim sudovima države Crne Gore.

Ako neko kalkuliše da će moći da nastavi da vrijeđa Srbe u Crnoj Gori samo zato što većina među nama ima simpatije i prema četničkom i prema partizanskom antifašističkom pokretu, onda se prevario misleći da će Srpska lista sjedjeti skrštenih ruku kao i sve one srpske političke elite koje su od devedesetih manipulisale sa osjećajima srpskih i ljevičara i desničara, kaže Dedeić.

Sredstva koja dobijemo nakon presude nikšićkom UBNOR-u, dodao je, koristićemo u procesu rehabilitacije Blaža Đukanovića i svih 25 četnika koji su likvidirani pod Ostrogom 1943. godine samo zato što su bili lojalni našem Kralju i Otadžbini. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com