Sulejmanu Ugljaninu prijete smrću - Volim Podgoricu

Sulejmanu Ugljaninu prijete smrću

SDA Sandžaka podnijela je krivične prijave zbog prijetećih poruka upućenih predsjedniku SDA Sandžaka i manjinskog poslaničkog kluba u skupštini Sulejmanu Ugljaninu.

Ove prijetnje upućene Sulejmanu Ugljaninu su samo rezultat višedecenijskog ćutanja državnih organa na zločine počinjene nad Bošnjacima i njihovim legitimnim predstavnicima, navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.

Stranka podsjeća da već punih šest godina nije rešen slučaj pokušaja ubistva Sulejmana Ugljanina unutar službenih prostorija SDA Sandžaka. Zabrinjava nas činjenica da su se u poslednje vreme čak i zvanični državni organi aktivno uključili u zataškavanje zločina počinjenih nad Bošnjacima i njihovim legitimnim političkim predstavnicima. 

Navode da je ovo dokaz da je rehabilitacija Draže Mihailovića ohrabrila nacional-šoviniste da upućuju ovako direktne pijretnje legitimnim političkim predstavnicima Bošnjaka i bošnjačkom narodu uopšte. 

“Opasne prijetnje i drugi nacionalističko-šovinistički sadržaji koji su sada pojačani zahtijevaju hitan odgovor državnih organa i međunarodne zajednice kao bi Bošnjacima i njihovim legitimnim predstavnicima pružila pravnu zaštitu i bezbednost”, dodaje se u saopštenju. 

SDA Sandžaka će nastaviti da zastupa i štiti interese Bošnjaka, pravnu sigurnost, vladavinu pravu i jednakost pred zakonom, te tražiti zaštitu za žrtve i potomke Bošnjaka, koji su bili žrtve zločinačkog četničkog pokreta. 

SDA Sandžaka traži od državnih organa da hitno postupe po zakonima, da ispitaju ove ozbiljne pretnje. 

Podsetimo, Ugljanin je gostujući u Kažiprstu na TV B92, povodom rehabilitacije Dragoljuba Mihailovića i pokrenutog postupka u slučaju Aćif-efendije, komandanta Novog Pazara u Drugom svetskom ratu, koji je učestvovao u progonu nekoliko hiljada Srba i Bošnjaka, više puta ponovio da će onaj ko odluči da skloni tablu Aćif-efendije snositi odgovornost

Predsjednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je da policija mora najhitnije da utvrdi ko je, zašto i kako pretio narodnom poslaniku i predsedniku Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu. 

“Sa Ugljaninom se rijetko kada slažem, čak je tražio moju smjenu sa mesta predsednika odbora čiji je i on član, ali on je poslanik i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog savjeta. Ako se njemu prijeti i to smrću, policija mora najhitnije da utvrdi ko je, zašto i kako prijetio Ugljaninu”, rekao je Omerović, u saopštenju dostavljenom medijima. 

B92

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com