Home / NOVOSTI / Ekonomija / Kavarić: Postajemo najkonkurentniji u regionu

Kavarić: Postajemo najkonkurentniji u regionu

Uredba o podsticaju investicija u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta, koju je nedavno usvojila Vlada, doprinijela je tome da se naša zemlja visoko pozicionira među državama regiona. Ona investitorima daje mogućnost subvencija po radnom mjestu od 3 do 10.000 eura.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić napominje da se ova uredba podjednako odnosi i na domaće i na strane investitore. 

Ova mjera se dodjeljuje za investicione projekte čija je minimalna vrijednost ulaganja pola miliona eura i kojima se otvara najamnje 20 novih radnih mjesta.

“Uvođenjem ovih mjera Crna Gora postaje najkonkurentnija zemlja regiona u privlačenje stranih investicija”, kaže Kavarić i dodaje da nema favorizovanja stranih ili domaćih investitora.

Kavarić kaže i da se u prethodnom periodu pokazalo da ima interesovanja za ovu uredbu, na čijoj se promociji trenutno radi.

Priliku da ovu mjeru promoviše u inostranstvu ministar će imati već u ponedjeljak u Milanu u Italiji, na investicionom forumu “Crna Gora – kapija ulaska na tržiste istočne Evrope”. Na forumu će italijanskim privrednicima biti predstavljeni potencijali koje imamo u aluminijumskoj industriji kao i drvoprerađivačkoj.

(rtcg)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com