Home / NOVOSTI / Ekonomija / Novi oglas za radnike: Kinezi traže kuvare, čuvare, prevodioce

Novi oglas za radnike: Kinezi traže kuvare, čuvare, prevodioce

Kompanija China Road and Bridge Corporation CRBC,  izvođač radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare, objavila je nove oglase za radnike.

Na sajtu www.prekoveze.me,  traže se proaktivnI i motivisanI kandidatI za određena radna mjesta u Podgorici. Rok za prijave je 3. jun, prenosi Mina-business.

Kompaniji CRBC je potreban kuvar koji mora imati relevantno radno iskustvo, odnosno minimum pet u planiranju, pripremi i kuvanju velikog broja obroka.

Kandidati koji žele da konkurišu na to radno mjesto moraju imati važeću sanitarnu knjižicu i odlične organizacione sposobnosti.

CRBC je raspisala oglas i za čuvara skladišta.

Uslovi za to radno mjesto su visok nivo odgovornosti i integriteta, spremnost na rad u smjenama,dobro znanje engleskog jezika, sa obaveznim iskustvom u sličnim poslovima.

Oglas je rapisan i za službenika za prijem materijala koji, prema uslovima oglasa, mora imati visok nivo odgovornosti i integriteta, dobre organizacione sposobnosti, vrlo dobro znanje engleskog jezika, kao i iskustvo u sličnim poslovima.

CRBC traži i računovođu.

“Iskustvo u finansijama i računovodstvu je uslov, a prednost imaju kandidati s iskustvom u građevinarskim firmama. Uslov je i poznavanje domaćih zakona i finansijskih procedura, kao i dobro poznavanje engleskog jezika”, navodi se u oglasu.

Oglas je raspisan i za prevodioca (kinesko-crnogorski), koji mora imati odlično znanje kineskog i crnogorskog jezika u pismu, govoru i čitanju, poželjno iskustvo u prevođenju s kineskog na crnogorski jezik i obratno, dok je poznavanje građevinske terminologije prednost.

Menadžer za ugovore, za koji je CRBC takođe raspisala oglas, mora imati minimum VII stepen stručne spreme iz područja ekonomije, prava, građevine ili srodnih oblasti i minimum pet godina iskustva u pripremi, vođenju i sastavljanju ugovora.

“Kandidat mora biti upoznat s važećim zakonima i procedurama i unutrašnjoj organizacionoj strukturi firme i odlično poznavati engleski jezik”, navodi se u oglasu.

CRBC traži i šefa gradilišta koji mora imati minimum VII stepen stručne spreme, minimum pet godina iskustva kao šef gradilišta, dokazane vještine u organiziranju i vođenju radova, radne snage, materijala i opreme, kao i obavezno znanje engleskog jezika.

Kandidati koji žele da se prijave za radno mjesto palilac mina, gdje se traži više izvršilaca, moraju imati položen stručni ispit, prije 15. avgusta 2008. godine, za palioca mina, kao i IV stepen nacionalnog okvira kvalifikacija.

“Kandidat mora ispunjavati uslove za rukovanje iz člana 19 Zakona o eksplozivnim materijama, minimum pet godina relevantnog radnog iskustva, dok je znanje engleskog jezika prednost”, navodi se u oglasu.

CRBC traži i nekoliko inženjera i to za drenažu, promjenu kvaliteta, zdravlje i zaštitu na radu, zatim rudarskog, građevinskog i inženjera analitičara, kao i inženjere za gradnju puteva, mostova i tunela.

Oni, između ostalog, moraju imati, minimum VII stepen stručne spreme i licencu Inženjerske komore Crne Gore, kao i odgovarajuće iskustvo.

Gradnja autoputa zvanično je počela 11. maja.

Krajem prošle godine stvoreni su, pored pravnih, i finansijski uslovi za izgradnju, potpisivanjem ugovora o kreditu sa kineskom Exim bankom.

Kapitalni infrastrukturni projekat vrijedan je 809,6 miliona eura, od čega je kredit Exim banke oko 687 miliona eura. Kredit je odobren na 20 godina, uz grejs period od šest godina i godišnju kamatnu stopu od dva odsto.

Od ukupne cijene, za projektovanje i izgradnju prioritetne dionice autoputa Smokovac-Uvač-Mateševo, 85 odsto biće obezbijeđeno iz kredita Exim banke, a preostalih 15 odsto obezbjeđuje država.

Prioritetna dionica duga je 41 kilometar. Cijena je 19,7 miliona eura po kilometru i definišu je objekti na trasi.

Ugovor o projektovanju i izgradnji prioritetne dionice autoputa potpisan je sa kineskim kompanijama CRBC i China Communications Construction Company CCCC.

CRBC je državno, spoljnotrgovinsko i preduzeće velikih razmjera koje se fokusira na gradnju puteva, mostova, tunela, luka i ostale saobraćajne infrastrukture, kao primarne djelatnosti i trgovinom, investicijama, lizingom i servisom kao dodatnim djelatnostima.

CRBC Montenegro je druga evropska filijala kompanije sa sjedištem u Podgorici i osnovana je u cilju gradnje autoputa Bar-Boljare sa pratećim saobraćajnicama.

(CDM) 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com