Obilježen Evropski dan parkova - Volim Podgoricu

Obilježen Evropski dan parkova

Edukativnim programom za najbolje učenike OŠ „Pavle Rovinski“ od IV do IX razreda, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore obilježilo je danas jedan od najznačajnijih međunarodnih ekoloških datuma „Evropski dan parkova“ u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.

Edukatori NPCG su, u Centru za posjetioce na Vranjini, informisali učenike o najznačajnijim vrijednostima pet crnogorskih parkova i značaju obilježavanja Evropskog dana parkova u našoj zemlji. Takođe su učenici imali prilike da posjete Centar za posjetioce na Virpazaru i pogledaju film o zaštiti prirode.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom ekološkog datuma, Priroda je naš posao, pozvali smo domaće proizvođače koji su izložili svoje proizvode na štandovima ispred Centra za posjetioce na Virpazaru.

Evropski dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina. Ovaj datum je odabran kao sjećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova, odnosno devet nacionalnih parkova u Švedskoj 24. maja 1909. godine. 

Iz NPCG podsjećaju da je juče, povodom Evropskog dana parkova, bio slobodan ulaz u Parkove za sve zainteresovane posjetioce.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com