Podgoričanin Nemanja Kalezić (13) zbog vaterpola putuje 170 km svakog drugog dana! - Volim Podgoricu

Podgoričanin Nemanja Kalezić (13) zbog vaterpola putuje 170 km svakog drugog dana!

Nemanja Kalezić (13) je toliko zaljubljen u vaterpolo da samo zbog jednog treninga u vaterpolo klubu “Primorac” on od svoje kuće u Podgorici do Kotora i nazad prevali 170 kilometara!

Svakog drugog dana se sa ocem, kolima ili autobusom, spušta u Kotor gdje po savjetima trenera Miomira Mime Mirovića stiče nova saznanja i iskustva.

Podršku mu daju članovi uprave Boris Županović i legenda jugoslovenskog i crnogorskog vaterpola Veljko Uskoković. A radi se o vanserijskom talentu, ljevaku, sjajnom plivaču, “razbijaču” u bazenu koji nažalost nema uslova za razvoj u svom rodnom gradu – Podgorici, gdje još uvijek, uprkos najavama i obećanjima, nema pokrivenog bazena, a kamoli vaterpolo kluba! 
 
A da more nije uslov za vanserijske uspjehe u vaterpolu, svjedoče reprezentacije Srbije i Mađarske, koje su među svjetskim vaterpolo liderima. 

– Nemanja je zaljubljenik u vaterpolo i veliki fan “Primorca”. Ima podršku porodice, što mu mnogo znači za dalji razvoj. Jeste naporno, posebno kada se kasno uveče vraća kući da bi ujutru opet morao put pod noge pa u školu, ali mu ispunjavamo želju, priča njegov otac Ognjen.

– Vidjećemo kako će dalje, da li i narednu godinu da “truckamo” na točkovima ili da mu nađemo neki stan u Kotoru, pa da tamo uči i trenira. Srećni smo što je tamo naišao na sjajne ljude, trenere i članove uprave, ali i sjajne prijatelje.

Njegov trener Mima Mirović odaje Nemanji priznanje.

– Svaka čast tom djetetu, jer nije lako prevaliti kilometre samo zbog jednog treninga. To govori da u tom dječaku “čuči” novi šampion, kaže Mirović.- Tu je još jedan dječak iz Podgorice – Matija Milatović, tako da glavni grad u “Primorcu” ima dostojne predstavnike. Najvažnije od svega je da djeca vole sport i to što ih ne interesuju ulica, kafanski dim i drugi poroci. Naš klub koji u budućnosti ima velike ambicije već sada se može pohvaliti sa izuzetno talentovanim vaterpolistima, mališanima koji su budućnost našeg kluba i crnogorske reprezentacije.

Nemanja vjeruje da će jednog dana postati nezamenljivi član “Primorca”.

– To je moj klub! Dođite na utakmicu da vidite kako igramo. Niko nam nije ravan. Ovo je muški sport, poručuje ovaj đetić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com