Ćerke B.B. Kinga tvrde: Naš otac je ubijen - Volim Podgoricu

Ćerke B.B. Kinga tvrde: Naš otac je ubijen

Dvije nasljednice nedavno preminulog legendarnog bluz gitariste B.B. Kinga koje su bile najotvorenije u opisima posljednjih dana velikog muzičara, optužile su danas Kingove najbliže saradnike da su ga otrovali.

Ćerke Karen Vilijams i Pati King navode u dokumentu koji je njihov advokat stavio na uvid agenciji AP, da su Kingova menadžerka, Lavern Toni, i Kingov lični asistent, Majron Džonson, ubili njihovog oca.

Sudki patolog, Klark kaunti bolnice, Džon Fjudenberg, izjavio je danas da je autopsija na Kingovom balsamovanom tijelu obavljena juče, i da će se na rezultate testova čekati do osam nedjelja.

Poručnik policije iz Las Vegasa, Rej Stajber, potvrdio je da detektivi iz odsjeka za ubistva vrše istragu po ovom pitanju.

Toni i Džonson odbili su da komentarišu tvrdnje Kingovih ćerki.

Sudski patolog rekao je da je Kingovo tijelo vraćeno u mrtvačnicu, i da istraga neće poremetiti planirane komemorativne svečanosti.

Počasna komemoracija zaslužnom muzičaru biće održana 27. maja u nezvaničnoj prijestonici delte Misisipija, Memfisu, Tenesi, pa će potom Kingovo tijelo biti prebačeno u grad u kom je odrastao, Indijanolu, Misisipi.

Mimohod pored tijela biće omogućen 29. maja u Muzeju B.B. King u Indijanoli, dok će crkveni ispraćaj biti narednog dana u obližnjoj baptističkoj crkvi Bel grouv.

Muzičar, koji je osim slave i široke prihvaćenosti u karijeri dobio 15 priznanja Gremi, biće sahranjen u muzeju koji nosi njegovo ime, u Indijanoli.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com