Sa 20 kazna spala na tri i po godine - Volim Podgoricu

Sa 20 kazna spala na tri i po godine

Baranin Fadilj Ibročević (46) u ponovljenom sudskom postupku osuđen je na tri i po godine zatvora zbog teške krađe počinjene 1999. godine, u  u kojoj je smrtno stradao Radovan Rajović. Ibročeviću je juče ukinut pritvor. 

Ukinutom presudom, Ibročević je bio osuđen na 20 godina zatvora, zbog razbojničke krađe sa smrtnom posljedicom.

Prema navodima optužnice, Ibročević, Miladin Goločevac i Dalibor Guberinić napali su Rajovića 16. juna 1999. htjeli da mu otmu novac, a nakon toga ga izudarali. Rajović je preminuo od udaraca zadobijenih tom prilikom. 

Ibročeviću je prvi put suđeno u odsustvu, a drugu presudu juče mu je izreklo vijeće sudije Predraga Tabaša. Branilac okrivljenog, advokat Borivoje Đukanović, rekao je “Vijestima” da sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju iz optužnice, da je Ibročević počinio krivično djelo “teški slučajevi razbojništva”.

Đukanović je pojasnio da je zastupnik optužbe ostao kod iste pravne kvalifikacije krivičnog djela, ali da je Viši sud  prihvatio njegovu odbranu “da umišljaj – svijest i volja okrivljenog Ibročevića nije bila usmjerena na primjenu sile ili prinude nad sada pokojnim Rajovićem”.

“Činjenica je da su se okrivljeni  prethodno dogovorili da se izvrši krivično djelo krađe, da se oduzme novac od oštećenog. Nijednog dokaza nije bilo da je Ibročević čak i ulazio u dvorište ili kuću Rajovića, što posljedično znači da nije imao nikavog fizičkog kontakta sa oštećenim”, kazao je Đukanović. 

On je dodao da je Viši sud prihvatio pravnu kvalifikaciju odbrane da Ibročević može biti okrivljen samo za tešku krađu, ali ne i za saučesništvo.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com