Budžet za 6 miliona puniji od planiranog - Volim Podgoricu

Budžet za 6 miliona puniji od planiranog

Prema podacima Ministarstva finansija, prihodi Budžeta Crne Gore u periodu od januara do marta tekuće godine ostvareni su u iznosu od 258,3 miliona eura, što je u odnosu na plan više za šest miliona eura, odnosno predstavlja rast od 2,4 odsto. 

“U odnosu na uporedni period 2014. godine, kada su iznosili 253,6 miliona eura, povećani su za 4,7 miliona eura ili 1,8 odsto”, kazali su u Ministarstvu.

Dodaju da je slična dinamika nastavljena i u aprilu ove godine.

“Ostvareni prihodi Bužeta za april 2015. godine iznosili su 111,5 miliona eura, što u odnosu na plan predstavlja povećanje od 0,6 miliona eura, odnosno rast od 0,6 odsto, a u odnosu na april 2014. godine, veći su za 2,4 miliona eura ili 2,2 odsto”, ističu u Ministarstvu.

Naglašavaju da će i u narednom periodu sprovoditi slične mjere, u saradnji sa nadležnim organima, i nastaviti sa sprovođenjem odgovorne fiskalne politike, koja se prvenstveno ogleda proširenju poreske osnovice, čime bi se omogućio još veći stepen naplate javnih prihoda.

“Podaci da je plan ostvaren u periodu koji prethodi turističkoj sezoni su ohrabrujući, te se očekuju dobri rezultati i u turističkoj sezoni, a koja predstavlja period u kojem se stvaruju najveći prihodi”, navode iz MF. 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com