Osam autobusa juče prevezlo građane Crne Gore u države EU

Aktivisti Euromosta su juče, kako saopštavaju iz ove NVO, evidentirali osam autobusa sa porodicama koje su otputovale prema državama EU. Takođe, u jutrošnjem saopštenju najavljuju odlazak delegacije, u kojoj će zajedno sa predstavnicima bjelopoljskog parlamenta, biti i njihovi predstavnici, u tri njemačka grada gdje se, u prihvatnim centrima smještaju ljudi koji su otišli sa sjevera Crne Gore u pokušaju da dobiju azil u Njemačkoj.

Kako navode iz ove NVO, Odbor za međunarodnu saradnju bjelopoljskog parlamenta jednoglasno je usvojio njihov zahtjev da delegacija, u kojoj će biti predstavnici lokalnog parlamenta i predstavnici NVO “Euromost”, posjeti gradove u Njemačkoj i razgovara sa predstavnicima pokrajinskog prihvatilišta za azilante, kao i sa našim građanima koji su se prijavili za azil.

Iz Euromosta kažu kako će delegaciju predvoditi predsjednik SO Bijelog Polja Džemal Ljušković, sa njim u posjetu  ide i jedan njihov predstavnik, kao i dva predstavnika opozicionih partija, SNP-a i DEMOS-a.

Iz ove NVO konstatuju kako će ova posjeta, koju najavljuju za sjutra, biti  prilika da saznaju sve informacije – od broja naših građana koji se prijavio u tri njemačka grada do toga kakav im je smještaj. 

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close