Stanković istražuje visoku korupciju, dokazi iz “Mehanizma” - Volim Podgoricu

Stanković istražuje visoku korupciju, dokazi iz “Mehanizma”

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković naredio je opsežnu istragu o visokoj korupciji, koja je bila predmet istraživanja u emisiji “Mehanizam”, na Televiziji Crne Core, pišu Dnevne novine.

Ovaj serijal, koji je emitovan u četiri nastavka početkom godine, govori o zloupotrebama prilikom prodaje državnog zemljišta i druge imovine u nekoliko crnogorskih opština, pri čemu je, kako se procjenjuje, država izgubila stotine miliona eura. U okviru istrage biće obuhvaćeno i donošenje za konskih regulativa i opštinskih urbanističkih planova, prilagođavanih interesima investitora.

Kako je istraživanje bilo potkrijepljeno kompletnom dokumentacijom i izjavama pojedinih aktera, Tužilaštvo je naložilo Televiziji Crne Gore da im u hitnom roku dostavi sve dokaze na osnovu kojeg je serijal snimljen. Dnevne novine saznaju da je dokumentacija juče stigla u Vrhovno državno tužilaštvo, te da će vjerovatno biti data u nadležnost Specijalnom tužiocu za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kuriozitet nove afere na pomolu je činjenica da su kao glavni “krivci” spornih prodaja zemljišta i privatizacije označeni ljudi iz vlasti, koji se godinama dovode u vezu sa takvim sumnjama, a nikada do sada se nijesu našli pred licem pravde.

Prema informacijama DN, svi akteri spornih ugovora i sagovornici u emisiji, koji su ukazivali na nezakonita činjenja biće uskoro saslušani u Tužilaštvu. Na podugačkom spisku za saslušanja naći će se ministar turizma Branimir Gvozdenović, bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, privatnik Čedo Popović, zatim bivše i sadašnje budvansko rukovodstvo Rajko Kuljača, Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić, Mirjana Marović, bivši predsjednik Bara Žarko Pavićević, biznismeni Duško Knežević, Branko Ćupić, direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, u svojstvu bivšeg ministra finansija i premijera, sadašnji ministar MVP-a Igor Lukšić i mnogi drugi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com