Plaže u Herceg Novom od 300 eura, ali ih niko neće - Volim Podgoricu

Plaže u Herceg Novom od 300 eura, ali ih niko neće

Na preko 90 lokacija u hercegnovskoj opštini, postoje uređena i izgrađena, prirodna kupališta, privatna, javna ili hotelska od čega 18 nemaju korisnika, odnosno plaže su ostale bez zakupaca.

JP Morsko dobro je u januaru objavilo prvi konkurs za zakup šest kuplišta u Herceg Novom, a zatim i u februaru za jedan dio kuplišta na rivijeri, te i u martu za 23 plaža.

Zakupaca sada nema na kupalištima u pojedinim dijelovima u Kamenarima, Bijeloj, Baošićima, Kumboru, kao i jednom na Žanjicama.

Na Šetalištu 5 Danica na Savini tri kuplišta nemaju vlasnike, kao što je slučaj i na potezu od tunela do Škvera.

U Igalu niko nije zakupio dvije plaže ispod Vile Galeb na blatnoj dijelu, kao i jednu u Njivicama.

Većina zakupljenih kupališta je ugovorno do kraja 2015. godine ili 2017, ali ima i onih koje su pod zakupom do 2028. godine, poput jedne na Žanjicama, Vektra Boke, za 37.900 eura godišnje.

Osim ove najveće godišnje zakupnine, ostale se kreću od 300 eura za uređeno i izgrađeno kupalište u Baošićima od 33 metra, do 12.000 eura za pojedine plaže na Toploj, Igalu, Herceg Novom, Njivicama.

“Da li će ponovo biti raspisani pozivi za nezakupljene plaže, zavisi od odluke Ministarstva održivog razvoja i turizma koje diktira dinamiku javnih poziva”, saopštili su iz Morskog dobra.

U svakom slučaju, sve dok su bez zakupaca ove plaže su u nadležnosti javnog preduzeća “Čistoća” koje je dužno da ih čisti i održava redovno tokom sezone.

(Radio Jadran)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com