Milivoje Katnić izabran za glavnog specijalnog tužioca - Volim Podgoricu

Milivoje Katnić izabran za glavnog specijalnog tužioca

Sudija Apelacionig suda Milivoje Katnić izabran je za glavnog specijalnog tužioca. Katnić je izabran jednoglasno na današnjoj sjednici Tužilačkog savjeta.

Katnić je izabran na prijedlog vrhovnog državnog tužiloca, Ivice Stankovića.Milivoje Katnić.

Stanković je ranije danas imao intervjue sa svim kandidatima za tu funkciju.

“Na osnovu ocjene stručnih kvaliteta, procjena sposobnosti za vršenje tužilačke funkcije za glavnog specijalnog tužioca predložio sam Katnića”, kazao je Stanković.Kako je naveo, prilikom izbora Katnića imali su u vidu i kvantitet i kvalitet njegovog rada kao sudije sa dvodecenijskim iskustvom, kao i njegovo radno iskustvo u krivičnim predmentima.

“Smatramo da će on svojim dosadašnjim radom potvrditi da smo izabrali pravog kandidata i da će on uspješno vršiti tužilačku funkciju”, rekao je Stanković novinarima.Od Katnića, kako je naveo, očekuje jaču borbu protiv korupcije.

“Očekujem da on intenzivira borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na nepristrasan i objektivan način”, kazao je STanković.Katnić je bio sudija Apelacionog suda, a prije toga radio je je u Sekreterijatu za narodnu odbranu SO Cetinje, Republičkom štabu tritorijalne odbrane SRCG Titograd i Vojnom sudu u Podgorici.

Pored Katnića, kandidati za glavnog specijalnog tužioca bili su tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala, Đurđina Ivanović i advokat, Mitar Mugoša.

(rtcg/foto:Dnevne novine)

1 komentar

  1. Don’t believe who even if its absolutely free fails to entail that it’s fine! When you are thinking about the numerous different options around a person, never ignore ours.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com