RTCG, prvi put od 2009, poslovala pozitivno - Volim Podgoricu

RTCG, prvi put od 2009, poslovala pozitivno

Radio i televizija Crne Gore je, u prva tri mjeseca ove godine, poslovala je pozitivno – ostvarila je prihod od 600.000 eura, što se desilo prvi put od 2009. godine.

Izvještaj o poslovanju u ovm periodu usvojio je danas Savjet RTCG.

Savjet prihvatio Izvještaj o poslovanjuUkupni prihodi ostvareni su u iznosu od 3 ipo miliona eura, rashodi 2,9 miliona, što je rezultiralo pozitivnim rezultatom, saopštila je pomoćnica generalnog direktora Valentina Šćekić.

Izvještaj je, bez mnogo rasprave, dobio podršku većine članova Savjeta.

Član Savjeta Milan Radović pitao je zbog čega je proizvodnja bila manja, a ostalo je novca na računu. On je želio da čuje kakva je tendencija prihoda od marketinga.

Radovića interesuje kakve su tendencije prihoda od marketingaŠćekić je odgovorila da su prihodi marketinga uvijek najmanji u prvom kvartalu, a da su najveći u četvrtom. Kazala je da se isto odnosi i na troškove.Šćekić je saopštila i da se porezi plaćaju redovno, a poreski dug iz 2014. plaćen je u januaru ove godine, zbog čega bi, kako smatra Goran Đurović, trebalo uraditi rebalans budžeta za ovu godinu.

Đurović je situaciju u prvom kvartalu ocijenio zadovoljavajućom.Savjet je donio odluku da se novac opredijeljen za prevoz radnika i lož ilje preusmjeri za poboljšanje tehničkih i radno-poslovnih uslova u RTCG.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com