Rudare ne treba krivično goniti - Volim Podgoricu

Rudare ne treba krivično goniti

Zaključci Demokratskog fronta u vezi sa Rudnicima boksita na fonu su onoga što znači dugoročnu održivost aluminijumske industrije i socijalnu sigurnost, saopštio je potpredsjednik Skupštine, Branko Radulović.

On je saopštio da je jedan od zaključaka da oni koji su inicirali mirne proteste ne budu krivično gonjeni.

“Očito da ih najviše boli ono što znači protest. Donijeli smo jedan od zaključaka da oni koji su inicirali mirne proteste ne budu krivično gonjeni, očito da ima i drugog mišljenja pa ćemo vidjeti šta će se desiti sjutra”, rekao je Radulović novinarima u Skupštini.

Na pitanje može li situacija da čeka skupštinsku proceduru, s obzirom na to da je alarmanta jer je blokirano pet hiljada stanovnika nikšićke Župe , a radnici su danonoćno na saobraćajnici u Rubežama, on je odgovorio da je insistirao da se sve završi danas.

“Insistirao sam na tome, to se sve se mnoglo desiti danas, ali uspjeli smo da to skratimo na 24 sata”, kazao je Radulović.

On je dodao da to nije proizvod nečega što je trenutni, akutni problem u aluminijskoj industriji i Rudnicima boksita, već da postoji i situaciji sa stanovnicima nikšićke Župe.

“Oni ne spavaju, odsječeni su od svijeta, nemaju nikakve komunikacije”, kazao je Radulović.

On se nada da će se sve završiti do sjutra sjutra veče, jer je na njegovo insistiranje sjednica Odbora za ekonomiju finansije i budžet, na kojoj je će se razmatrati zaključci, zakazana sjutra u deset sati, a u 12 je novi sastanak Kolegijuma.

“Ponudio sam i studiju koju sam napravio u Skupštini, da je izlistaju. Studiju sam im podijelio i ako budu raspoloženi daću im moje knjige iz oblasti aluminijumske industrije, da vide u kakvom se stanju nalazimo”, rekao je Radulović.

On je kazao da je očito da je u pitanju politička opstrukcija pojedinaca.

Na pitanje sa čije strane je došlo do opstrukcije, Radulović je odgovorio da je to jasno.

“Sa one strane koja je uništila Crnu Goru i aluminijsku industiju u posljednjih 25 godina, onaj koji se zabio u jazbinu sa novim izborom na kongresu Demokratske partije socijalista (DPS), jasno je čija je moć i kako, jasno je to se zove Milo Đukanović”, rekao je Radulović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com