Tijelom zaštitio vjerenicu od metaka - Volim Podgoricu

Tijelom zaštitio vjerenicu od metaka

U napadu Islamske države u Tunisu na luksuzne hotele u gradu Sus ubijeno je 38 ljudi, dok je 36 ranjeno. Svjetski mediji prenose potresne priče preživjelih, koji su bili svjedoci trenutka kada su se islamisti iskrcali na plažu hotela Imerial Merhaba i otvorili vatru na turiste koji su odmarali na ležaljkama.

Britanka Sara Vilson (26) je preživjela masakr samo zahvaljujući tome što je vjerenik Mejtu Džejms (30) tijelom zaštitio od rafala, prenosi RT.

“Dugujem mu život, bacio se ispred mene kada je pucnjava počela. Bio je prekriven krvlju, ali mi je samo rekao da trčim što dalje”, kazala je Sara. Metju je preživio napad, iako teško ranjen.

“Krila sam se u ormariću za peškire, ne znajući da li je živ ili mrtav. Sve je bilo  loše organizovano, spasioci nijesu znali engleski”, istakla je Sara.

Teroristi su bili izuzetno hladnokrvni dok su ubijali nenaoružane civile, prenosi “Daily Mail.”.

“Napadači su se smijali i šalili, kao da se ništa ne dešava”, rekao je neimenovani svjedok napada tom listu. “Birali su koga će da upucaju. Nekima bi kazali `˙ti, odlazi`. Meta su bili turisti, Britanci, Francuzi”, objasnio je on.

Bivši britanski vojnik, šezdesetogodišnji Stiv Vols je čuo pucnje dok je odmarao u hotelu i odmah potrčao ka plaži u potrazi za suprugom, koja, srećom, nije povrijeđena u napadu.

“Nijesam mislio na sopstvenu bezbjednost, znao sam da će biti povrjeđenih”, kazao je listu “The Press”, “Pokušao sam da pronađem suprugu i pomognem povrijeđenima. Stavio sam peškir na rame jedne pogođene žene i pomogao sam čovjeku kojeg su upucali u stomak”

Tinejdžeru ubili porodicu pred očima

Posebno je potresna priča šesnaestogodišnjeg dječaka iz Engleske koji je, navodno, bio svjedok trenutku kada su islamisti pobili njegovu cijelu porodicu. Jedna tuniška radio-stanica je prenijela da su tinejdžerovi roditelji i baba i deda ubijeni pred njim, dok je on ranjen u napadu i trenutno se nalazi u bolnici.

Islamska država preuzela odgovornost

Islamska država je na Tviteru preuzela odgovornost za napad u Tunisu. Kako su kazali, napad su izveli “vojnici kalifata”, a navode da su meta bili neprijatelji ID-a i “jazbina bluda, poroka i vjerskog otpadništva”.

Većina ubijenih pripadaju “državama članicama krstaške alijanse” koja se bori protiv proglašenog kalifata, navela je IS na Tviteru, sugerišući na zemlje koje bombarduju njene pozicije na Bliskom istoku.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com